İçeriğe geç

Kimlere Evlenmek Olmaz

Kimlerle evlenilemez?

Evlenmesi haram olan kadınlar şunlardır: Ana, babaanne veya dede, kız, erkek ve kız çocukları, yani torunlar, kız kardeşler, kız ve erkek kardeşlerin kızları, teyzeler, eşin annesi, başkasının eşinin kızı, oğlunun karısı, evlilikleri devam ettiği sürece…

Hangi durumlarda evlilik olmaz?

Evlenmeye kesin engel olanlarEşler arasında evlenmeyi engelleyecek derecede bir akrabalığın bulunması… Akrabalık (hangi dereceye kadar akrabalık yasaktır?) … Kayınvalideler (eski eşin hangi akrabası evlenemez?) … Suni hısımlık (evlat edinme) … Akıl hastalığı … Önceki evlilik. … Bekleme süresi. … Bulaşıcı hastalıklar.

Evlenme engeli olan kişiler kimlerdir?

Kanuna göre, evliliğin önündeki engeller kan bağı, önceki evlilik ve akıl hastalığıdır. Bu sebeplerden herhangi biri geçerliyse, evlilik mümkün değildir. Ancak, evlilik gerçekleşmişse, evlilik mutlak butlan nedeniyle geçersizdir ve evliliğin iptaliyle sonuçlanır.

Bir kişi kiminle evlenemez?

1. Nesep ile nesep arasında; kardeşler arasında; amcalar, teyzeler, teyzeler ve bunların yeğenleri arasında; 2. Eşlerden biri ile diğerinin altsoyu veya altsoyu arasında, kayın hısımlığı doğuran evlilik sona ermiş olsa bile; 3. Evlat edinen ile evlat edinilen çocuk arasında veya bunlardan biri ile diğerinin altsoyu veya eşleri arasında.

Türkiye’de kimler evlenemez?

KİMLER HANGİ DURUMLARDA EVLENEMEZ? Birbirleriyle akraba olanlar evlenemezler. Önceki evliliğin sona erdiğini ispat edemeyenler; Evliliğin sona erdiğine dair mahkeme kararı almamış olanlar gıyaben evlenemezler. Evlilik başarısız olmuşsa, kadın evliliğin sona ermesinden itibaren üç yüz gün geçmedikçe evlenemez.

Evlilikte engel olan hastalıklar nelerdir?

Madde 123: Frengi, bel soğukluğu, yumuşak şankr, cüzzam ve akıl hastalığına yakalanmış olan kimselerin evlenmeleri yasaktır. Bu hastalıklar gerektiği gibi tedavi edilmedikçe ve bulaşma tehlikesinin geçtiğini veya iyileştiğini bildiren bir doktor raporu gösterilmedikçe, ilgililerin evlenmeleri mümkün değildir.

Evlenme şartları nelerdir?

1. Eşlerden biri evlilik sırasında evli ise, 2. Eşlerden biri evlilik sırasında kalıcı bir nedenle karar verme yetisinden yoksun ise, 3. Eşlerden biri evlenmeye engel bir akıl hastalığına sahip ise, 4. Eşler arasında evlenmeye engel bir ilişki varsa.

Cinsellik olmadan evlilik olmaz mı?

Seks olmadan evlilik olabilir mi? Elbette hayır. Seks hayatı sağlıklı bir evliliğin en önemli parçasıdır. Evlilikte seks hayatımız önemli bir kısmı, %70’ini oluşturur. Seks hayatı olmadan devam eden evliliklerde eşler için ciddi sorunlar ortaya çıkabilir.

Kimlere nikah düşer?

Torun, çocuk, anne, baba, büyükbaba, büyükanne, kardeş, teyze, amca, yeğen, kan hısımları arasında. Evlilik yoluyla edinilen hısımlar (yasal) kaynanalar, kayınpederler, başkalarının eşlerinin çocukları, çocukların eşleridir.

Hangi kadın ile evlenilmez?

Kavramsal bir analizden sonra şunu söyleyebiliriz ki, kadınların İslam’da nesep sebebiyle evlenmelerinin haram olması meselesinin aslı ve kaynağı şu ayettir: “Size, analarınıza, kızlarınıza, kız kardeşlerinize, teyzelerinize, erkek kardeşlerinize ve… kız kardeşlerinizin kızlarına…” (Nisa, 23/4.)

Kimler evlenemez sağlık?

Frengi, bel soğukluğu, yumuşak şankr, cüzzam veya akıl hastalığı olan kimse evlenemez. Listelenen hastalıklardan biri tedavi ediliyorsa ve enfeksiyon riskinin ve hastalığın geçtiğini belirten bir tıbbi rapor varsa, evlenme engeli artık geçerli değildir.

Savcı kimle evlenemez?

Yasa, hakim ve savcıların yabancılarla evlenme yasağını kaldırıyor. Mevcut hakim ve savcı yasasına göre, hukuk diploması olan bir kişi, bir yabancıyla evliyse hakim veya savcı olamaz. Kariyerine başladıktan sonra bir yabancıyla evlenirse, meslekten ihraç edilecektir.

İslam’a göre kimler evlenemez?

Hısımlık; b- Hısımlık doğuran evlilik sona ermiş olsa dahi, eşlerden biri ile diğerinin altsoyu ve sülalesi arasında, c- Evlat edinen ile evlatlık arasında veya bunlardan biri ile diğerinin altsoyu ve sülalesi arasında evlenme yasaktır.

Kuranda evlilik yaşı kaç?

İslami toplumlarda, 18 yaşın altındaki evlilikler Şeriat yasalarına göre yasaklanmamıştır. 1917 tarihli Aile Hukuku Kararnamesinde, Osmanlılar erkek çocuklarının 12 yaşında, kız çocuklarının ise 9 yaşında olması gerektiğini şart koşmuştur. Ancak bazı İslami toplumlarda, çocuk evlilikleri medeni hukuka göre yasaktır.

İslamda evlilik engelleri nelerdir?

Buna göre İslam hukukunda evliliğe geçici engel oluşturan sebepler; din farklılığı, boşanma, dört nikah, nikah yoluyla hısımlık, mal, iddet, ihram, lian ve zinadır. Medeni hukuka göre ise evliliğe geçici engel oluşturan sebepler; kanuni iddet ve bulaşıcı hastalıklardır.

Evlilik kimlere düşmez?

Aşağıdaki kişiler asla evlenemez: torunlar, çocuklar, anneler, babalar, büyükbabalar, büyükanneler, kardeşler, teyzeler, amcalar, yeğenler ve kan bağı olan akrabalar. Evlilik yoluyla edinilen akrabalar (yasal) kaynanalar, kayınpederler, diğer kişilerin eşlerinin çocukları, çocukların eşleridir.

Hangi akraba evlilikleri sakıncalı?

En tehlikelisi, yakınlık derecesine bağlı olarak, teyzeler, amcalar ve onların çocukları arasındaki evliliklerdir ki biz bunlara birinci kuzen evlilikleri diyoruz. Kardeşler ve torunlar arasındaki evlilikler ise ikinci kuzen evlilikleridir ve kalıtsal hastalık riski daha azdır.

Kuranda kimlerle evlenilmez ayeti?

Size şunlarla evlenmeniz haram kılındı: Analarınız, kızlarınız, kız kardeşleriniz, teyzeleriniz, teyzeleriniz, kardeşlerinizin kızları, sizi emziren sütanneleriniz, süt kızkardeşleriniz, karılarınızın anneleri ve evlerinizde bulunan ve kendileriyle cima ettiğiniz kadınlardan olan üvey kızlarınız…

Evlenemez raporu kimlere verilir?

Evlenmeme belgesinin kime verildiği sorusu, evlilik öncesi yapılan incelemelere dayanarak verilebilecek kararla ilgilidir. Bu rapor hayati öneme sahiptir. Evlenmek ve daha sonra çocuk sahibi olmak isteyen kişilerin bu rapora sahip olması gerekir.

Kaynak: naturespride.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

haironplus.com.tr