Kaynakça nasıl yazılır örnek?
Bibliyografyalar hazırlanırken önce yazarın adı, sonra eserin adı, sonra eserin yayınlandığı yayınevi veya kitapçı, son olarak eserin yayınlandığı şehir ve son olarak da eserin yayınlandığı yıl yazılır. Bu bilgiler yazılırken aralarına virgül (,) konur. Örnek: Orhan Pamuk, Kar, OP Matbaası, Antalya, 2010.
Kaynakça gösterme nasıl yapılır?
Makale referans formu: Yazarın soyadı, Adı. “Makale adı”. Dergi adı. Cilt numarası/sayı numarası (yayın ayı ve yılı): Sayfa aralığı. (Varsa)
Kaynakçada APA gösterimi nasıl olur?
APA formatına göre, atıflar yazar(lar)ın soyadı(ları) parantez içinde ve eserin yılı belirtilerek yapılır. Bir kaynaktan doğrudan alıntı yapılırsa, metin alıntılanırken sayfa numarası da belirtilmelidir.
İnternet sitesi nasıl kaynak gösterilir?
Kurum adı/yer adı. “Web sayfası başlığı”. Erişim: gün ay yıl. Web adresi.
Kaynakça nasıl yazılır Word?
Referanslar sekmesinde, Alıntı Ekle’ye tıklayın. Oluşturan Kaynak iletişim kutusunda, Kaynak Türü’nün yanında, kullanmak istediğiniz kaynak türünü seçin (örneğin, Kitap Bölümü veya Web Sitesi). Kaynak ayrıntılarını girin ve Tamam’a tıklayın. Kaynak, belgenizde seçtiğiniz konuma alıntı olarak eklenir.
Metin içi kaynakça nasıl yazılır?
Metin içi referanslama, çalışmanın hazırlanmasında kullanılan kaynaklara ilişkin bilginin sayfanın veya metnin sonunda değil, metinde kısaca verildiği bir referanslama türüdür. Atıf yapılan çalışmayla ilgili bilgi, yazarın adından veya “yazar” referansından hemen sonra parantez içinde verilir.
Kaynakça yazarken nelere dikkat etmeliyiz?
Bibliyografya bölümünü yazarken; yazarın adını, eserin adını, eserin yayıncısının adını, eserin yayınlandığı şehri ve son olarak eserin yayınlandığı yılı yazın. Not almamak karışıklığa yol açabilir. Not alırken hangi bölümden ne alındığına dair detayları eklemek önemlidir.
Kaynakça nasıl yazılır tez?
Tezler: Yazarın soyadı, eserin yayın tarihi ve sayfa numarası belirtilir. Çalışma henüz yayınlanmamışsa kaynaklarda; Türkçe tezlerde bu “Unpublished Master’s/Doctoral Thesis”, İngilizce tezlerde “Unpublished Master’s/Doctoral Thesis” olarak belirtilir.
Doğrudan alıntı nasıl yapılır?
Doğrudan alıntı: Bir ifadeyi veya fikri, atıfta bulunulan çalışmada kullanıldığı şekliyle, hiçbir değişiklik yapmadan esere eklemek. Kısa alıntılar tırnak işareti içine alınır ve üç/dört satırdan (veya 40 kelimeden) uzun alıntılar ayrı bir paragrafta girintili olarak gösterilir.
Kaynakçada ne belirtilir?
Metinde atıfta bulunulan her kaynak bibliyografyaya dahil edilmelidir. Bibliyografyadaki her kaynak metinde atıfta bulunulmalıdır, aksi takdirde bibliyografyadan çıkarılmalıdır. Orijinal olarak atıfta bulunulan kaynaktaki referanslar metinden çıkarılmaz.
TDK nasıl kaynak gösterilir?
Örneğin kaynak Türk Dil Birliği ise metinde (TDK, 1996: 35) şeklinde bir kaynak gösterimi yer alır.
Kaynakça nedir kısaca?
Bibliyografya ayrı bir makale olarak değerlendirilir ve şu şekilde tanımlanır: Bibliyografya Belirli bir konu, yer veya dönemle ilgili tüm yayınları kapsayan veya en iyilerini seçen çalışma. Bibliyografya, Bibliyografya.
Kaynakça nasıl yazılır link?
Yazarı bilinmeyen İnternet kaynaklarına atıf yapılırken; URL sıra numarası, söz konusu web sitesinin İnternet adresi, web sitesi veya kaynağın adı ve bilginin verildiği tarih (gün, ay, yıl) açıkça yazılmalıdır. Örneğin, URL-1, www..tr/agaclar.htm Ağaç türümüz. 11 Mart 2003. URL-2, www..tr/ T.C.
Kaynak gösterme yöntemleri nelerdir?
En yaygın kullanılan yöntemler MLA, APA ve Chicago Manual of Style’dır. Diğerlerinden farklı olarak Chicago’nun iki tür yöntemi vardır.
Makale kaynakça nasıl yazılır örnek?
“Makale adı”, (gün, ay, yıl), gazete adı, sayfa numarası. Kurum adı, (yayın yılı), broşür başlığı (baskı sayısı) [Broşür], yazarın soyadı, adının baş harfleri: yazar. Yapımcının soyadı, adının baş harfleri. (Yapımcı), yönetmenin soyadı, baş harfleri.
Kaynakça sıralaması nasıl yapılır?
Kaynakçada, kaynaklardaki ilk yazarların soyadlarına göre isimler alfabetik olarak düzenlenmelidir. Aynı baş harfe sahip yazarlar da alfabetik olarak düzenlenmelidir. Aynı yazarın birden fazla yayını kullanılıyorsa, yayın tarihine göre daha erkenden bugüne doğru sıralanmalıdır.
Yazar yoksa kaynakça nasıl yazılır?
Yazarı olmayan kaynak: (Eserin adı -uzunsa ilk iki kelime-, yıl: s. no.). Yayın tarihi olmayan kaynak: Atıfta bulunulan kaynakta yayın tarihi verilmemişse “t.y.” verilir. ‘ (tarihsiz) kısaltmasıyla belirtilir. (İnan, t.y.: 11).
TDK nasıl kaynak gösterilir?
Örneğin kaynak Türk Dil Birliği ise metinde (TDK, 1996: 35) şeklinde bir kaynak gösterimi yer alır.
Proje ödevinde kaynakça nereye yazılır?
Bibliyografiniz alfabetik bir dizinde olmalıdır. Ödevinizin sonunda, kullandığınız tüm kaynakları listelemelisiniz. Bibliyografideki kitaplarla ilgili bilgiler üç bölümden oluşur ve şu şekilde verilir: yazarın başlığı, kitabın yayımı hakkında bilgi, soyadı, adı.
Kaynak: goda.com.tr