Isparta’nın en ünlü yemeği nedir?
Isparta’nın en meşhur yemeği nedir sorusunun cevabı şüphesiz fırın şiştir.
Isparta’nın en çok neyi meşhur?
Artık lavanta bahçeleri ve gül bitkileriyle tanınan Isparta’nın önümüzdeki yıllarda daha da ünlü bir şehir olması bekleniyor. Yerli ve yabancı birçok turistin ziyaret ettiği bu şehrin en ünlü simgesi ise güldür.
Eğirdir’in hangi yemeği meşhur?
Eğirdir’e dört veya daha fazla kişiyle seyahat ediyorsanız, meşhur sazan dolmasını mutlaka isteyin. Yalvaç Güllacı, Isparta Kabak Tatlısı veya İlimiz Helvası’nı denemeden Isparta’dan ayrılmayın.
Yalvaç’ın hangi yemeği meşhur?
Bu yemekler genellikle bu günlerde hazırlanır. Bu özel günlerde hazırlanan öne çıkan yiyecek ve içecekler arasında; yufka böreği, su böreği, güllaç, lor baklavası, pişi, diş havuzu, loğusa şerbeti, loğusa jölesi, loğusa çorbası, aşure ve hıdırellez buğdayı yer alır.
Isparta’nın hangi meyvesi meşhur?
ISPARTA’DAN İHRACATIN GÖZDE KİRAZI: 2014 yılında Türkiye’de 790.420 dekar alanda 445.556 ton kiraz üretilmiştir. 2014 verilerine göre Isparta 52.454 dekar alanıyla 21. sırada yer almaktadır.
Isparta hangi yöreye ait?
Coğrafya. Isparta, Akdeniz’in kuzeyinde Göller Bölgesi’nde yer alır; batısında Burdur, kuzeyinde Afyonkarahisar, doğusunda Konya ve güneyinde Antalya illeriyle çevrilidir.
Isparta’nın neyi meşhur hediyelik?
Gül bahçeleriyle dolu Isparta’ya geldiğinizde gül yağı ve gül suyu mutlaka almanız gereken olmazsa olmazlar arasındadır. Aynı şekilde power reçeli ve gül lokumu gibi birçok ürün de Isparta’dan hediyelik olarak alabileceğiniz şeyler arasındadır.
Burdur’da neyi meşhur yemek?
Burdur’un meşhur yemekleri: Testi Kebabı, Burdur Şiş, Çekme Et, Ceylan Böreği, Peynirli Pide, Erik Böreği, Teneke Şiş, Mısır Böreği.
Isparta’nın neyi meşhur gül?
Türkiye florasında 24 adet gül türü bulunmasına karşın, Isparta gülü olarak da bilinen Rosa damascena Mill’in yetiştirdiği gül türünden gül yağı elde edilmektedir.
Yalvaç Güllacı nerede yenir?
Yalvaç Güllacı Güllaç yaprakları ıslatıldıktan sonra yoğurtla karıştırılıp soğuduktan sonra şerbetle servis edilir. Yalvaç ilçesindeki Gündoğan Pastanesi’ne uğrayarak hem Yalvaç Güllacı’nı hem de diğer yöresel Yalvaç tatlılarını deneyebilirsiniz.
Egirdir Gölü tatlı mı?
Türkiye’nin ikinci büyük tatlı su gölüdür.
Isparta Eğirdir neyi meşhur?
Eğirdir’de mutlaka görülmesi gereken yerler arasında Barla Köyü, Dündarbey Medresesi, Eski Eğirdir Evi, Akpınar Seyir Terası, Yeşilada, Can Ada ve Kovada Gölü Milli Parkı da yer alıyor. Günübirlik gezi rotası olarak Pisidia Antiocheia Antik Kenti ve Davraz Kayak Merkezi tercih edilebilir.
Isparta yemek olarak neyi meşhur?
Tipik yöresel yemekler şunlardır: Banak, Çömlek Kebabı, Kabine, Keşkek, Tandır Kebabı, Tirit, yoğurtlu et. Yörede patates, nohut, fasulye ve etten yapılan yemeklere “Yahni” denir. Yemeklerin isimleri ete eklenen malzemelerin türüne bağlıdır.
Yalvaç hangi Türk boyu?
Türklerle yapılan savaşlar sonucunda Doğu Roma topraklarında bulunan Yalvaç Türklerin eline geçmiş ve Oğuz Türklerinin Kayı boyunun Salur ve Eymür kollarından birinin, Yalvaç Bey’e yerleşmesiyle şehrin adı YALVAÇ olarak değiştirilmiştir.
Yalvaç ismi nereden gelmiştir?
Tarihsel olarak Yalvaç’ın Roma egemenliği MS 395’e kadar sürmüş, ardından bölge Bizans topraklarına katılmıştır. Yalvaç, Selçuklu döneminde Yalvaç ve çevresine yerleşen ilk Oğuz boylarından biri olduğundan, antik kent o günden sonra “Yalvaç” adını almıştır.
Isparta’nın neyi meşhur hediyelik?
Gül bahçeleriyle dolu Isparta’ya geldiğinizde gül yağı ve gül suyu mutlaka almanız gereken olmazsa olmazlar arasındadır. Aynı şekilde power reçeli ve gül lokumu gibi birçok ürün de Isparta’dan hediyelik olarak alabileceğiniz şeyler arasındadır.
Sazan dolması nerenin yemeğidir?
Sazan dolması, Akdeniz mutfağının yerel bir çeşidi olarak bilinir. Isparta’ya özgü bu lezzetli, eşsiz yemeği hazırlarken aklınızda bulundurmanız gereken birkaç ipucu var. Peki, sazan dolması nasıl yapılır, tarifi ve malzemeleri nelerdir? İşte adım adım hazırlanışı ve tarifi…
Burdur’un hangi yemeği meşhur?
Burdur’un meşhur yemekleri: Testi Kebabı, Burdur Şiş, Çekme Et, Ceylan Böreği, Peynirli Pide, Erik Böreği, Teneke Şiş, Mısır Böreği.
Isparta’nın elması meşhur mu?
Kuzey Anadolu, Karadeniz kıyısı ile Orta Anadolu platoları arasındaki geçiş alanları ve son yıllarda güneydeki göller bölgesi önemli elma yetiştirme alanlarıdır. En yaygın iller Isparta, Karaman ve Denizli’dir.
Kaynak: rangetravel.com.tr