Memur disiplin soruşturması ne zaman başlar?
Rektörler, dekanlar ve müdürler disiplin kurullarında görev alamazlar. Çıkarılmayı gerektiren suçlarda, öğrendiği tarihten itibaren (6) ay, ayrıca ceza gerektiren suçlarda, öğrendiği tarihten itibaren (1) ay içinde soruşturma başlatır.
Açığa alınan memur göreve nasıl döner?
Askıya alma, bir memura karşı disiplin soruşturması bağlamında geçici bir tedbirdir ve en fazla üç ay sürebilir. Bu süreden sonra kendisi hakkında bir karar alınmamışsa, memur göreve geri dönmelidir. Bu durumda, memur yeniden göreve alınmalı ve yetkililere herhangi bir takdir yetkisi verilmemelidir.
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre idari bir soruşturma nedeniyle görevden uzaklaştırılan memur hakkındaki görevden uzaklaştırma tedbiri en fazla kaç ay sürer?
Bir memurun görevden uzaklaştırılabileceği süre, kanunun 145. maddesinde belirtilmiştir; “Görevden çıkarma; İşlem disiplin amaçlı ise en fazla 3 ay sürebilir. Bu süre sonunda memur hakkında karar verilmediği takdirde görevine iade edilir.”
Memur kaç gün işe gelmezse görevden alınır?
Üç gün özürsüz sürekli iş göremezlik nedeniyle disiplin cezası aldıktan sonra, özürsüz ve sürekli olarak (toplam 6 gün) tekrar işe dönmemesi halinde memuriyetten çıkarılır.
7 günlük savunma süresi ne zaman başlar?
❖ En az 7 günlük makul bir süre verilir. ❖ Savunma süresi tebliğden sonraki gün başlar. Görevliler yeminsiz dinlenir. Talep. ❖ Yazılı beyan, sınav görevlisinin yazılı olarak sorduğu sorulara yazılı cevapların gönderilmesi anlamına gelir.
Soruşturma ne kadar sürede açılır?
Soruşturmanın tamamlanması için yasal bir zaman sınırı bulunmamakla birlikte, soruşturmanın belirli olayın niteliğine bağlı olarak makul bir süre içinde tamamlanması gerekir. Soruşturma 1 ay veya 1 yıl sürebilir. Ancak soruşturmanın süresi alınacak önlemlerle orantılı olmalıdır.
Görevden uzaklaştırma en fazla ne kadar olur?
Halk dilinde buna uzaklaştırma denir. Hizmetten uzaklaştırma, disiplin veya ceza soruşturmasının herhangi bir aşamasında üç aylık bir süre için uygulanabilir. Bu süreden sonra, geçici kararın nedenleri devam ederse tedbir üç aylık sürelerle uzatılabilir.
Açığa alınan memur en fazla kaç ay açıkta tutulur?
Görevden uzaklaştırılan bir memur en fazla kaç ay tutuklu kalabilir? Kanunun memurların görevden uzaklaştırılabileceği süreye ilişkin 145. maddesi dikkate alındığında, en fazla üç ay süreyle görevden uzaklaştırılabileceği sürenin bitiminden sonra memur hakkında karar verilmemişse memurların görevine iade edileceğini söyleyebiliriz.
Görevden uzaklaştırma kaç ayda bir gözden geçirilir?
Ceza soruşturması veya disiplin soruşturması sırasında görevden uzaklaştırma üç ay süreyle verilebilir. Bu sürenin bitiminden sonra, geçici kararın gerekçeleri devam ediyorsa tedbir üçer aylık dönemler halinde uzatılabilir.
Açığa alınan memur itiraz edebilir mi?
İnfazın durdurulması kararı verildiğinde memur görevine başlar ancak dava esastan devam eder. İnfazın durdurulması geçici bir tedbirdir. İnfazın durdurulması başvurusu iptal prosedüründe reddedilirse, bu karara karşı 7 gün içinde Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz edilebilir.
İdari soruşturmada zaman aşımı ne kadardır?
Disiplin cezası, disiplin suçunun işlenmesinden itibaren iki yıl içinde verilmezse ceza verme hakkı sona erer. Bu, tüm disiplin cezalarına uygulanan genel bir zamanaşımı süresidir.
Memur hakkında soruşturma nasıl açılır?
Disiplin soruşturması, disiplin işleri başkanı tarafından bir soruşturmacının (muhakkik) atanmasıyla başlar. Soruşturmacı, soruşturulan görevliden eşit veya daha yüksek bir pozisyonda bulunmalıdır. Soruşturmacı; Disiplin işleri başkanı, disiplin yaptırımları uygulama yetkisi hariç tüm yetkilere sahiptir.
Memura tutanak tutulursa ne olur?
Yetkiliye karşı bir rapor sunmak, yaptırım için acil bir sebep değil, yetkiliye karşı yürütülecek soruşturmanın başlangıcıdır. Yetkiliye yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı disiplin soruşturmasının sonucu olacaktır.
Görevden ayrılan memur geri dönebilir mi?
DMK’nın 97. maddesine göre, usulüne uygun yazılı bir başvuru ile istifa (istifa) talebinde bulunan kamu görevlisinin kamu hizmetine dönmesi için en az 6 ay geçmesi gerekirken, istifa etmeyi (emekli olmayı) düşünen kamu görevlisi için bu süre 1 yıldır. Yani bu süreler dolmadan kamu hizmetine dönemez.
Devlet memurluğundan çıkarma cezası hangi hallerde verilir?
Kamu hizmetinden çıkarılma, kamu hizmetini baltalayan veya kamu güvenliğini tehlikeye atan davranışlar, yolsuzluk, görevi kötüye kullanma ve devlet sırlarını ifşa etme gibi ciddi suçlar için cezalandırılabilir. Bu ceza genellikle idari soruşturma ve disiplin komiteleri tarafından belirlenir ve uygulanır.
657 sayılı kanuna göre disiplin soruşturma nasıl başlatılır?
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 125 inci maddesinde yazılı fiil ve durumların kamu görevlileri tarafından işlendiğinin ilgili kamu görevlisinin disiplin amiri tarafından öğrenilmesi halinde derhal disiplin soruşturması açılır.
Disiplin soruşturmasında ilk kimin ifadesi alınır?
Soruşturma planı oluşturma: Soruşturma/soruşturma, varsa muhbir veya şikayetçinin ifadelerinin kaydedilmesiyle başlar. Tanık ifadeleri, muhbir veya şikayetçinin ifadelerinden hemen sonra veya böyle bir süre yoksa kaydedilir. Sanıkların ifadeleri en son kaydedilir.
Ceza soruşturması ne zaman başlar?
Soruşturma safhası genellikle savcının şikâyet veya başka bir şekilde suç görünümünü doğuran bir olguyu öğrenmesi ve Cumhuriyet savcılığının bu olgu üzerinde gerekli araştırma ve tedbirleri yapmaya başlamasıyla başlar. Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunumuzun 160. maddesi.
Sicil soruşturması kaç gün sürer?
GÜVENLİK SORUŞTURMASI KAÇ GÜN SÜRER? Bu soruşturma ve soruşturmanın sonucu olumlu olmadığı sürece kamu hizmetine girilemez. Kişinin sabıka kaydı ve mahkeme kararları gibi bilgiler kontrol edilir. Kural, soruşturmanın 60 gün içinde tamamlanmasıdır.
Kaynak: BebekYuzlu.com