İçeriğe geç

Yedek Aday Ne Demek

Yedek adaylar atanır mı?

Genel Çerçeve Yönetmeliği uyarınca, başarılılar listesinin yayımlanmasından itibaren en geç altı ay içinde boş kadrolara yedekler atanabilir. Kamu kurumları boş kadroların hiçbirine yedek aday atayamaz, sadece terfi duyurusunda listelenen boş kadrolara yedek aday atayabilir.

Yedek listede olmak ne demek?

Yedek liste nedir? Yedek liste, asıl listede adı bulunan ancak kesin kayıt yaptırmayan veya kayıt yaptıramayan öğrenciler yerine, bu üniversiteye pedagojik formasyon eğitimi için başvuruda bulunan öğrencilerin seçildiği bir listenin oluşturulmasıdır.

Yedek asker ne demektir?

Yedek astsubay, özel jandarma ile astsubay veya uzman çavuş ile astsubay arasındaki askeri statüdür. Yedek astsubay rütbesi “astsubay” olarak tanımlanır. Yedek astsubaylar, yedek subaylar (teğmenler) gibi, askerlik hizmetlerini 12 ay boyunca yaparlar.

İşkurda yedek ne demek?

826 personel arasında yapılan kura sonucunda atamaya hak kazanan adaylardan asıl aday olarak başvuruda bulunmayanlar ile başvuruda bulunduğu kadro için aranan şartları taşımadığı için ataması yapılamayanların yerine yedek adaylar atanacak.

Yedek tercih ne demek?

Ek tercihli dönem, kayıt süresi dolduktan sonra boş kalan bölüm tercihleri ​​ve kontenjanlarını tercih etmek için adaylara ek bir hak tanınan dönemdir. Üniversite sınavında başarılı olan ancak tercih listesindeki bölümlere yerleştirilemeyen adaylar, boş kalan kontenjanları doldururken ek tercih hakkına sahiptir.

Atamalarda 1 yedek ne demek?

Yukarıdaki hüküm ve açıklamalar saklı kalmak üzere; hizmete yükselme için 1. yedek sınavını kazanan memur, kesin liyakat değerlendirme tarihinden itibaren 6 aylık süreyi geçmemek ve yeni sınav yapılmamak kaydıyla ilan edilen kadrolar arasından boş kadrolara atanabilir.

Yedekte olmak ne demek?

Bu yazıda, en popüler terimlerden biri olan benching hakkında konuşacağız. Benching veya Türkçe’de holding back, romantik bir ilişki kurma yolunda birini tanırken daha uygun bir partner bulma umuduyla başkalarıyla buluşmak ve flört etmek anlamına gelir.

Yedekle ne demekdir?

Yedekleme, bilgisayar, dizüstü bilgisayar, telefon veya tablet gibi elektronik cihazlarda, arızaya veya hasara neden olabilecek bir olay nedeniyle tüm verilerin silinmesi durumunda bunların tamamen kaybolmasını önlemek için yapılan tüm dosya ve işlemlere verilen genel addır.

Yedekte çekmek ne demek?

Çekme (Tow) AÇIKLAMA: Akıntı halindeki suda tekneyi iple karadan çekmek.

Yedeklik durumu nedir askerlik?

“Yedek Dönem” bölümü aktif hizmetin bitiminden askerlik çağının sonuna kadar olan dönemi gösterir. Sayfada kullanıcılar yedek dönemin hangi tarihten itibaren başladığı ve hangi tarihe kadar sürdüğü hakkında bilgi edinebilirler.

E-devlette yedek asker ne demek?

Dört veya daha fazla yıllık yükseköğrenim kurumlarından mezun olup Silahlı Kuvvetler tarafından seçilerek temel yedek subay eğitimini başarıyla tamamlayan ve teğmen rütbesini alanların, 12 ay süren askerlik hizmetidir.

Yedek asker maaş alıyor mu?

Erlere, yedek subaylara, yedek astsubaylara ve astsubaylara ödenen maaşlar subay maaşlarıyla tam orantılıdır. Yedek astsubaylar ve yedek subay adayları iki aylık temel eğitimleri boyunca bir ödenek ve sonraki on aylık kıtasal görevlendirmeleri boyunca on ay boyunca bir maaş alırlar.

Kariyer kapısı yedek ne demek?

“Yedek stajyer” olarak bir teklif almak, “ana stajyer” olarak teklif gönderilen bir adayın herhangi bir nedenle teklifi reddetmesi durumunda, sizin seçileceğiniz anlamına gelir. Belirtilen zaman dilimi içinde staj teklifini kabul ederseniz, “son aşamaya” geçersiniz.

MSB işçi alımı yedek ne demek?

Belge kontrolü sonucunda, hatalı veya eksik belge nedeniyle başvurusu kabul edilmeyen adayın yerine, kura ile asıl aday olarak belirlenen aday, kura ile yedek olarak belirlenen ilk belgeli adaydan başlamak üzere sözlü/uygulamalı sınava alınacaktır.

Yedekten asil ne demek?

Asil listede olup üniversite kontenjanına kayıt yaptırmayan arkadaşlarımızın yerine aşağıdaki arkadaşlarımızın isimleri asil arkadaşlar olarak açıklanacaktır…

Kariyer kapısı yedek ne demek?

“Yedek stajyer” olarak bir teklif almak, “ana stajyer” olarak teklif gönderilen bir adayın herhangi bir nedenle teklifi reddetmesi durumunda, sizin seçileceğiniz anlamına gelir. Belirtilen zaman dilimi içinde staj teklifini kabul ederseniz, “son aşamaya” geçersiniz.

Yedek yerleştirme ne demek?

İlk kayıttan sonra, kayıtlı olmayan okullar tekrar havuza eklenerek yedek öğrenci olarak ilgili okullara yerleştirilen öğrenciler için kullanılır.

Sağlık Bakanlığı yedekte olanlar ne yapmalı?

Bu durumdaki yedek adaylar, terhis tarihinden itibaren otuz gün içinde, dilekçe ve taburcu belgesi ile birlikte yakınlarına ait belgeleri ibraz ettikleri il sağlık müdürlüklerine başvurmak zorundadırlar ve diğer atama şartlarını taşımaları halinde, atanmalarından sonra yerleşmeye hak kazandıkları yerde görevlendirilirler.

Atama onayı kaç günde gelir?

Atama sonuçları Bakanlığın internet sitesinde ilan edilir. MADDE 23 – (1) Atama onayının ilgili birime ulaşmasından itibaren, 14 üncü maddenin üçüncü fıkrasında belirtilen haller hariç olmak üzere en geç otuz gün içinde ilgiliye tebliğ edilir (Değişik cümle: RG-28702) ve tebliğ tarihinden itibaren görevine son verilir.

Kaynak: fakirstore.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir