İçeriğe geç

Tübi̇Tak Bilgem Ne Iş Yapar

Bilgem ne yapar?

Türkiye’nin en yetkin ve en büyük Ar-Ge merkezlerinden biri olan BİLGEM; Bilişim ve bilgi güvenliği alanlarında ülkemizin teknolojik bağımsızlığını sağlamak için projeler yürütmekte ve ürünler geliştirmektedir. Başta Avrupa Birliği (AB) projeleri olmak üzere çok sayıda uluslararası proje yürütmektedir.

TÜBİTAK BİLGEM kimin?

TÜBİTAK bünyesindeki iki önemli enstitü, daha önce TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) bünyesinde faaliyet gösteren TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE) ile Bilişim Teknolojileri Enstitüsü (BTE), TÜBİTAK BİLGEM çatısı altında birleşti.

Bilgem ne demek?

Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) bünyesindeki İleri Teknolojiler Araştırma Enstitüsü (İLTAREN), elektronik harp (EH) alanında araştırmalarını Ankara yerleşkesinde, Ortak Elektronik Harp Destek Komutanlığı (MEHDESKOM) kışlasında yürütüyor.

Tübitak ne iş yapar kısaca?

Kuruluş Kanununun 1 inci maddesiyle değiştirilen şekliyle kuruluşun amacı; “Ülkenin kalkınma öncelikleri doğrultusunda, Türkiye’de pozitif bilimler alanında araştırma ve geliştirme faaliyetlerini geliştirmek, teşvik etmek, örgütlemek ve koordine etmek; mevcut bilimsel ve teknik bilgiye ulaşmak ve erişimini sağlamak.”

Tübitak’ta kimler çalışabilir?

Başvuruda bulunanların doktora veya eşdeğer bir dereceye sahip olmaları ve projenin yürütüldüğü kurumun (yükseköğretim kurumları, kamu kurumları veya özel kuruluşlar) kadrolu/tam zamanlı personeli olmaları gerekmektedir.

Tübitak’da çalışmak için hangi bölüm okunmalı?

(a) en az dört yıllık temel eğitim veren yükseköğretim kurumları; istatistik, istatistik ve bilgisayar bilimi, matematik ve istatistik, ekonometri, matematik alanlarından birinde dereceye öncelik verilir, (b) bu ​​alanda yüksek lisans derecesi.

TÜBİTAK özel mi devlet mi?

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türkiye’de bilim ve teknolojiyi geliştirmek, yönlendirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla kurulmuş, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı ilgili kuruluşlardan biri olup özel hukuk hükümlerine tabidir.

TÜBİTAK’ın kaç çalışanı var?

31 Aralık 2021 tarihi itibariyle tesisimiz 5.

TÜBİTAK BİLGEM Kamu Sertifikasyon Merkezi nedir?

Kamu Sertifikasyon Merkezi (Kamu SM®), 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu ve 2004/21 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile TÜBİTAK BİLGEM bünyesinde elektronik sertifika sağlayıcısı olarak kurulmuştur. Elektronik sertifika alanındaki faaliyetler; ilgili kanun, yönetmelik, tebliğ ve standartlara uygun olarak yürütülmektedir.

Bilge kaç kişide var?

Türkiye’de Bilge ismini kullanan 27.924 kişi var. İstanbul’da Bilge ismini kullanan 5.570 kişi var. Ankara’da Bilge ismini kullanan 2.823 kişi var. İzmir’de Bilge ismini kullanan 1.926 kişi var.

Bilge eski Türk ismi mi?

Kökeni. Eski Türkçe 𐰋𐰃𐰠𐰏𐰀‎ (b²il²ga).

Bilgem yte nedir?

Yazılım Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (YTE), ülkemizin ihtiyaç duyduğu yazılım teknolojileri alanında araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürüten, yazılım geliştirme, dijital dönüşüm, yazılım kalite izleme ve danışmanlık hizmetleri veren bir TÜBİTAK BİLGEM enstitüsüdür.

Tübitak kazanınca ne oluyor?

Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri, TÜBİTAK Yönetim Kurulu tarafından her yıl belirlenen nakit veya para dışı ödülleri içerir. Bilim ve Teşvik Ödülü alanlara ayrıca her yıl Yönetim Kurulu tarafından belirlenen bir miktar (2024 için 1.650) ödenir.

Tübitak işi ne?

TÜBİTAK, Türkiye’de planlı ekonomi döneminin başlangıcında, 1963 yılında kuruldu. Kuruluşu sırasındaki temel görevleri arasında, özellikle doğa bilimlerinde temel ve uygulamalı bilimsel araştırmaları desteklemek ve genç bilim insanlarını teşvik etmek vardı.

Tubitak başkanı kim?

Hasan MandalTÜBİTAK / Başkan

Tübitak mam ne iş yapar?

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi, bünyesinde 7 enstitüsüyle enerji, çevre ve temiz üretim, gıda, gen mühendisliği ve biyoteknoloji, kimya teknolojisi, malzeme teknolojileri ile yer ve deniz bilimleri alanlarında araştırmalar yürütüyor.

Tübitak çalışanları kadrolu mu?

Tesiste çalışan tüm çalışanlar (yarı zamanlı çalışanlar dahil) daimi bir pozisyona atanır. Ana görevleri başka bir kuruluşta bulunan çalışanlar da daimi bir pozisyon karşılığında geçici olarak görevlendirilir.

TÜBİTAK BİLGEM Kamu Sertifikasyon Merkezi nedir?

Kamu Sertifikasyon Merkezi (Kamu SM®), 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu ve 2004/21 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile TÜBİTAK BİLGEM bünyesinde elektronik sertifika sağlayıcısı olarak kurulmuştur. Elektronik sertifika alanındaki faaliyetler; ilgili kanun, yönetmelik, tebliğ ve standartlara uygun olarak yürütülmektedir.

Tübitak proje personeli nedir?

Yapılacak sözleşmenin tarafı olan, projeyi hazırlama ve uygulama becerisine ve deneyimine sahip olan, projenin tüm bilimsel, teknik, idari, mali ve hukuki sorumluluğunu üstlenen ve yazışmaları yürüten kişidir.

Kaynak: etkindanismanlik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir