İçeriğe geç

Engel Levhası Ne Anlama Gelir

Engel işareti levhası ne anlama gelir?

Sürüş esnasında herhangi bir nedenle yolda bir engel olması durumunda sürücüyü uyarmak için kullanılır.

Engel işareti hangi araçlarda bulunması zorunludur?

9-Engel levhası: Otobüs, kamyon ve traktörler için 150×25 cm. Tek beden herkese uyar.

Engel işareti kaç metreye konur?

Otoyolda herhangi bir aksama veya uzun süreli gecikme olması durumunda, normal hava koşullarında en az 150 metre mesafeden açıkça görülebilen, 150×25 cm ebadında, Avrupa Topluluğu Direktifleri ECE 70 ve Avrupa Ekonomik Komisyonu Mevzuatının teknik şartlarına uygun engel işareti yerleştirilir.

Uyarı levhasının anlamı nedir?

Dikkat uyarı levhası; Uyarı levhası veya yol güvenliği levhası olarak da adlandırılır. Genellikle yol çalışmalarında, her türlü açık veya kapalı otoparkta, iş yerlerinde ve kaza olasılığını önlemek ve yayaları ve sürücüleri uyarmak için kullanılan pratik bir üründür.

Engelli levhasının anlamı nedir?

Engelli park yeri işareti: Bu park yeri işareti, engelli kişiler için park yeri/alanı olduğunu belirtir. Diğer araçların ve tiplerin bu alana park etmesi yasaktır. Genellikle yol kenarlarında, tüm açık veya kapalı otoparklarda, işyerlerinde ve hastanelerde yayaları ve sürücüleri bilgilendirmek için kullanılır.

Kontrolsüz kavşak işareti hangisi?

“Kontrolsüz kavşak” işareti T-21 bir tehlike uyarı işaretidir. Kırmızı bir üçgenin içinde siyah bir sembol şeklindedir. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün plaka standardına göre 60, 75 ve 90 cm’lik eşkenar üçgen boyutlarına sahiptir. Yansıtıcı malzemeden yapılmıştır, bu nedenle karanlıkta kolayca görülebilir.

Engelli trafik işareti ne anlama gelir?

Engelli Sürücü Plakası: Bu plaka, engelli/özürlü sürücülere tahsis edilen park alanlarını belirtmek için P-3a numaralı park plakasıyla birlikte kullanılır. Diğer sürücüler bu alanlara park etmemelidir. Bunu yapmamak cezai yaptırımlarla sonuçlanacaktır.

Taşıt giremez işareti hangisi?

Trafik yasağı işareti TT-19: Bu yolda bisiklet, moped ve el arabası dışındaki araçların sürüşünün yasak olduğunu belirtir. Araç sürücüleri bu yola girmemelidir. Yol inşaatı onarım ve bakım işaretleri sarı işaretlerdir.

300 m tabelası ne anlama gelir?

Otoyol çıkış erişim işaretleri: Otoyoldan ayrılan sürücülere çıkışa kadar 300 m – 200 m – 100 m mesafe kaldığını bildirin.

Arıza yapan aracın önüne ve arkasına ne konur?

Üçgen reflektörler, araçlar kazaya karıştığında veya arızalandığında yol trafiğinde kullanılır. Reflektörler aracın önüne ve arkasına takılır. Bu, trafikte seyreden araçların kazayı veya arızalı aracı zamanında fark etmesini sağlar ve tehlikeli durumlardan kaçınılabilir.

Direksiyon sınavında reflektör kaç metreye konur?

Bunlar; beyaz, siyah, altın ve gümüş gibi seçeneklerdir. Reflektör araçların yaklaşık 30 metre önüne, daha yüksek rakımlarda ise 30 metre arkasına yerleştirilir.

Trafikte reflektör kaç metre uzağa konulur?

Bu şekilde güvenli bir yolculuk sağlayabilirsiniz. Sürüş güvenliğiniz için aracınızdaki uyarı ışıklarını kullanmalısınız.

Engel işareti hangi durumlarda kullanılır?

Engel işareti: Yolun geçici olarak araç trafiğine kapalı olduğunu belirtir. Zorunlu yön işaretleri ve sarı veya kırmızı yanıp sönen ışıklarla birlikte kullanılır.

Boş üçgen levha ne anlama gelir?

Yol Ver İşareti: Boş ters üçgen işareti trafikte çok önemli bir konuma sahiptir. Peki boş üçgen levha ne anlama geliyor? Diyelim ki bir trafik sıkışıklığındasınız ve yolda bu işareti görüyorsunuz. Bu durumda, ana yol ile tali yolun kesiştiği bir noktadasınız.

Yeşil levha nedir?

Anlamı: Yeşil renk güvenli alanları veya acil durum ekipmanlarını gösterir. Bu renk işaretleri acil çıkışları, ilk yardım istasyonlarını ve yangın söndürme ekipmanlarını işaretlemek için kullanılır. Örneğin, “acil çıkış” ve “ilk yardım dolabı” işaretleri yeşildir.

Trafik işaret levhası ne anlama gelir?

Trafik işaretleri, otoyollarda kazaları önlemek ve yol güvenliğini sağlamak için tasarlanmış işaretlerdir. Trafik işaretleri olarak da adlandırılır; araçlar, yayalar ve bisikletliler gibi diğer kullanıcılar arasındaki trafik akışını optimize eder.

Üçgen şeklindeki işaret levhası ne anlama gelir?

Tehlike Uyarı İşaretleri Çoğunlukla üçgen işaretlerden oluşan tehlike uyarı işaretlerinin sayısı 52’dir. Bu uyarı işaretlerinin en yaygın olanları sağa dönüş, sola dönüş, engebeli yol, yaya geçidi ve okul geçidi gibi işaretlerdir.

Kırmızı üçgen işareti ne anlama gelir?

🔺 Tehlike uyarı işaretleri genellikle kırmızı eşkenar üçgen içerisinde gösterilir. 🔺 Bu işaretler trafikte yavaşlamanızı veya daha dikkatli olmanızı söyler.

Tehlike uyarı işaretleri hangi şekildedir?

Tehlike uyarı işaretleri Çoğunluğu üçgen şeklinde ve kırmızı renkte olan bu 52 işaretin arasında yaya geçidi, sağa dönüş, engebeli yol, tehlikeli eğim, kaygan yol, karşıdan gelen trafik gibi işaretler yer alıyor.

Kaynak: essaosgb.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir