İçeriğe geç

Ptt Ile Mektup Nasıl Gönderilir

PTT ile bir mektup kaç günde gider?

PTT işyerlerinde kabul edilen tebligat evrakının, ayrıca bir teslimat yapılmaksızın alıcısına ulaştırılması, aynı il dağıtım bölgesinde bulunması halinde en geç 5 iş günü, başka bir il dağıtım bölgesinde bulunması halinde en geç 7 iş günü içinde yapılır.

Mektup yollamak için ne yapmalı?

Öncelikle yazdığınız mektubu bir zarfa koymalısınız. Zarfınıza alıcı ve gönderici bilgilerini ve adresleri yazdıktan sonra mektubunuzu en yakın postaneye götürebilirsiniz. Zarfa hangi bilgileri, nasıl ve nereye yazacağınızı bilmiyorsanız, buradan daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Mektup gönderirken pul gerekli mi?

USPS, mektup gönderirken pul kullanılmasını zorunlu kılmaz. USPS zarflarının sağ üst köşesinde posta ücreti olarak kullanılan özel bir baskı bulunur.31 Ağustos 2023USPS, mektup gönderirken pul kullanılmasını zorunlu kılmaz. USPS zarflarının sağ üst köşesinde posta ücreti olarak kullanılan özel bir baskı bulunur.

Mektup gönderirken alıcı gönderici nereye yazılır?

1) Gönderenin adı, soyadı ve adresi zarfın sol üst köşesine yazılmalıdır. 2) Alıcının adı, soyadı ve adresi zarfın sağ alt köşesine yazılmalıdır. 3) Zarfın sağ üst köşesini boş bırakmayı unutmayın. Pul buraya yapıştırılacaktır.

Taahhütlü mektup kaç lira?

Taahhütlü mektup ücreti 28 TL’den 37 TL’ye çıkarıldı.

PTT en hızlı gönderi hangisi?

APS, PTT tarafından sağlanan çok özel bir hizmettir. Uzun adı ekspres posta hizmeti anlamına gelir. Bu, alıcıya mümkün olduğunca çabuk ulaşması gereken gönderiler için özel olarak oluşturulmuş bir hizmettir.

PTT mektup nasıl yollanır?

* Pul zarfın sağ üst köşesinde olmalıdır. * Gönderenin adresi ve posta kodu zarfın sol üst köşesinde olmalıdır. * Alıcının adresi ve posta kodu zarfın sağ alt köşesinde olmalıdır. Zarfın alt kısmında 2-2,5 cm boşluk bırakın.

Mektup gönderirken nelere dikkat edilmeli?

Mektup yazarken dikkat edilmesi gerekenler: Dil ve üslup: Mektubun dilini ve üslubunu alıcıya göre uyarlayın. Resmi mektuplarda ciddi ve saygılı bir dil kullanılması gerekirken, kişisel mektuplarda daha samimi ve sıcak bir ton tercih edilmelidir. Yazım ve yazım: Yazım kurallarına ve noktalama işaretlerine dikkat edin.

Mektup en hızlı nasıl gönderilir?

Ayrıca, APS (Express Mail Service) sistemini kullanarak PTT şubesinden mektubunuzu hızlı bir şekilde teslim edebilirsiniz. Bu sistem üzerinden gönderilen bir mektup, 24 saat içinde uygun adrese teslim edilir. Bu 24 saatlik süre, elbette belirtilen adrese teslimat anlamına gelir.

Mektup kağıdı nasıl olmalı?

Mektup düz, çizgisiz kağıda yazılmalıdır. Kağıdın rengi beyaz olmak zorunda değildir. Ancak beyaz olması daha iyi olur. Mektubunuzu yazarken kurşun kalem yerine tükenmez kalem kullandığınızdan emin olun.

Mektup üzeri nasıl yazılır?

1) Gönderenin adı, soyadı ve adresi zarfın sol üst kısmına yazılmalıdır. 2) Alıcının adı, soyadı, cezaevi adı ve adresi zarfın sağ alt kısmına yazılmalıdır. 3) Zarfın sağ üst kısmını boş bırakmaya dikkat edin. Bunun nedeni, sağ üst kısma pul veya barkod eklenecek olmasıdır.

Mektupta pul nereye yapıştırılır?

Pul, zarfın sağ üst köşesine yapıştırılır – mektup katlanır ve zarfa yerleştirilir, pul yapıştırılmaz.28 Nisan 2020Pul, zarfın sağ üst köşesine yapıştırılır – mektup katlanır ve zarfa yerleştirilir, pul yapıştırılmaz.

Mektupta sol alt köşeye ne yazılır?

Mektupta samimi bir üslup kullanılır. Sayfa 7 a) – Özel mektuplar – Mektubu yazan kişinin adı ve soyadı mektubun sağ alt köşesine yazılır ve imzalanır. Mektubu yazan kişinin tam adresi sol alt köşeye yazılır.

Mektup zarfına telefon numarası yazılır mı?

Mektup öncelikle dış görünüşüyle ​​fark edilir. Antetli kağıtta basılı metin yoksa, adres ve telefon numarası sol köşeye, tarih ise sağ üst köşeye yazılmalıdır.

Mektubun başlığı olur mu?

2 harfli başlık; Mektupta ünvan ve adres çok önemlidir. Konuşma ve yazma dilinizi yazdığınız kişiye veya kuruma göre uyarlamalısınız. Yakın veya resmi durumunuza bağlı olarak; ünvanınıza “Dear” veya “Dear” ekleyebilirsiniz.

PTT kaç günde teslim eder?

Siparişiniz 3-7 iş günü içerisinde tarafınıza teslim edilecektir.

PTT mektup takip edilir mi?

Kargo, APS Kurye, Kayıtlı Posta, Bildirim, Telgraf, Yurtiçi/Yurtdışı Kayıtlı Mektup Postası, Paket, APG ve TURPEX gönderileri, alıcıya teslim edilene kadar her gönderim noktasında takip edilir. Gönderinizin barkod numarasını aşağıdaki alana girerek gönderinizi takip edebilirsiniz.

PTT cumartesi mektup dağıtıyor mu?

PTT Kargo merkez ofisleri sadece cumartesileri ve hafta sonları hizmet vermektedir. Bu ofislerin çalışma saatleri genellikle 09:00 – 19:30 arasındadır ve öğle tatili yoktur. Kargonuz teslim edilmese bile şubeye ulaştığında kendiniz teslim alabilirsiniz.

Kartpostal kaç günde gider?

Yurtiçi gönderilerde kartpostal ücreti 1.80 TL, 20 grama kadar mektup ücreti 1.80 TL, 50 grama kadar mektup ücreti 2.60 TL’dir. 20 grama kadar mektup ücreti 5.80 TL, 50 grama kadar mektup ücreti 6.60 TL’dir. Taahhütlü posta en geç bir hafta içinde teslim edilir ve kargo gibi elden teslim edilir.

Kaynak: eksenvinc.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir