İçeriğe geç

7163 Sayılı Kanun Nedir

7267 sayılı kanun nedir?

2023 depremlerinden etkilenen yerlerdeki kamu personeline tazminat ve fazla mesai ücreti ödenmesine ilişkin Karar (Karar numarası: 7267) 12 Mayıs 2023 tarihli ve 32188 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

5846 sayılı kanun nedir kısaca?

5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’na (FSEK) göre, “eser”, sahibinin özelliklerini taşıyan ve bilim ve edebiyat, müzik, güzel sanatlar veya sinema eserleri sayılan her türlü fikir ve sanat ürünüdür (Md. 1/a). Eser sahibi, FSEK’e göre mali ve manevi haklara sahiptir.

3573 sayılı kanun nedir?

Zeytin ağaçlarını izinsiz kesen veya söken kimse, 3573 sayılı Kanunun 20 nci maddesine göre ağaç başına iki milyon liradan beş milyon liraya kadar hafif para cezası ile cezalandırılır. Kesilen ve sökülen ağaçlar müsadere edilir. ALTINCI BÖLÜM Çeşitli hükümlerin uygulanması Madde 30 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

3257 sayılı kanun nedir?

Sinema, Video ve Müzik Eserleri Kanunu.

7257 sayılı kanun nedir?

Madde 2 – Bu Kanun; yenilenebilir enerji kaynaklarına sahip alanların korunması, bu kaynaklardan elde edilen elektrik enerjisinin belgelendirilmesi ve bu kaynakların kullanımına ilişkin usul ve esasları kapsar.

3717 sayılı kanun nedir?

Bu Kanunun amacı, Maliye Bakanlığına bağlı olarak Devlet davalarını takip etmekle görevli yargı mensupları ve avukatlar ile Maliye Bakanlığı avukatı bulunmayan il ve ilçelerde davaları takip etmekle görevli daire başkanları ile 3402 sayılı Kanuna göre yetkili kılınan kişiler ve kolluk hizmetinde görevli memurların yol giderlerini ve tazminatlarını karşılamaktır.

5817 sayılı kanun nedir?

Madde. Atatürk’ün anısına alenen hakaret eden veya küfür eden herkes bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Atatürk’ü veya Atatürk’ün mezarını tasvir eden heykelleri, büstleri ve anıtları tahrip eden, kıran, hasara uğratan veya tahrif eden herkes bir yıldan beş yıla kadar ağır hapis cezası ile cezalandırılır.

2363 sayılı kanun nedir?

Madde 1 – Bu Kanunun amacı; korunması gerekli taşınır ve taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarının tanımlarını yapmak, yapılacak iş ve işlemleri düzenlemek ve bu konuda gerekli ilke ve uygulama kararlarını alacak kuruluşun kuruluş ve görevlerini belirlemektir.

5347 sayılı kanun nedir?

Kapsam: Madde 2 – Bu Kanun; yükseköğretim kurumlarını, tüm yükseköğretim kurumlarını, bunlara bağlı birimleri ve bunlara ilişkin faaliyet ve politikaları kapsar. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatına bağlı yükseköğretim kurumları ile ilgili hususlar ayrı kanunlarla düzenlenir.

7442 sayılı kanun nedir?

“Lif, tohum ve sap üretimi amacıyla kenevir yetiştirilmesi ve ilaç etken maddelerinin çıkarılması için çiçek ve yaprak üretimi Tarım ve Orman Bakanlığı’nın onayına tabidir. Lif, tohum ve sap üretimi amacıyla kenevir yetiştirilmesine izin verilmesi Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çıkarılacak yönetmelikle düzenlenir.

3959 sayılı kanun nedir?

Amaç: Madde 2 – (Değişik: – KHK 2/1 md.) Bu Kanun, Devlet memurlarının hizmet şartlarını, niteliklerini, atanma ve yetiştirilmelerini, yükselme ve ilerlemelerini, görev, hak, ödev ve sorumluluklarını, aylık ve ödeneklerini ve diğer özlük işlerini düzenler.

3367 sayılı kanun nedir?

3367 sayılı Kanunun Ek 17. maddesi uyarınca hazırlanan Köy Yerleşim Alanı Uygulama Yönetmeliğine göre, 10 yıllık zamanaşımı hükmüne ek olarak, köy tüzel kişiliği lehine ipotek de tesis edilmektedir. Ayrıca, köy tüzel kişiliğine, inşaatın belirtilen süre içinde yapılmaması halinde dava açma yetkisi verilmiştir.

6507 sayılı kanun nedir?

6507 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Tacikistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Enerji ve Madencilik Alanında İşbirliğine Dair Mutabakat Zaptı’nın Onaylanması Hakkında Kanun

5067 sayılı kanun nedir?

MADDE 1 – (1) Bu Kanunun amacı, kaçakçılık fiillerini ve yaptırımlarını, kaçakçılığın önlenmesi, izlenmesi ve soruşturulmasına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

4077 sayılı kanun nedir?

28 – 4077 sayılı Kanunun 24 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir: “Madde 24: Satışa sunulan bir seri malın ayıplı olması halinde, Bakanlık, tüketiciler veya tüketici örgütleri, ayıplı seri malın üretiminin ve satışının durdurulması ve ayıplı malın satışa sunanlardan tahsili için dava açabilirler.

7526 sayılı kanun nedir?

7256 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 11.09.2017 tarihli ve 31307 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış olup, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin hükümleri yayımı tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Deprem tazminatı kimlere verilecek?

Söz konusu tazminat, depremle ilgili bir görevi yerine getirme kararı kapsamında geçici olarak yerleştirilenlere de ödenir. Eşlerin her biri tazminattan ayrı ayrı yararlanırsa, bu tutarın yüzde 75’i her eşe ödenir.

7262 sayılı kanun nedir?

MADDE 1 – (1) Bu Kanunun amacı, kitle imha silahlarının yayılmasının finansmanının önlenmesi amacıyla Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından verilen yaptırım kararlarının uygulanmasına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Deprem bölgesinde çalışan memurlara ek ödeme var mı?

Resmi Gazete’de bugün yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile bölgede görev yapan kamu çalışanlarına 6 ay süreyle aylık 3 bin lira tazminat ve fazla mesai ücreti ödenmesine karar verildi.

Kaynak: katamino.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir