KOSGEB eğitimi ücretli mi?
E-devlet eğitimlerine katılım ücretsizdir. E-devlet şifrenizi başkalarıyla paylaşmamalısınız. Çevrimiçi eğitim veya teknik sorunlarla ilgili sorularınız varsa .tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.
KOSGEB belgesi nasıl alınır?
KOSGEB Girişimcilik Sertifikasını almak için şu adımları takip edebilirsiniz: KOSGEB’in resmi web sitesini ziyaret edin, kategorilerdeki bilgilerinizi doldurun ve genellikle 50 saat süren eğitimi tamamlayın KOSGEB için İş Planları..•10 Temmuz 2024
KOSGEB belgesi kaç yıl geçerli?
2010-2020 yılları arasında gerçekleştirilen eğitimler sonucunda elde edilen KOSGEB Girişimci Belgesi’nin geçerlilik süresi 31.12.2020 tarihinde sona ermiştir. Uzaktan eğitim yoluyla elde edilen belgeler için geçerlilik süresi bulunmamaktadır. Bu nedenle KOSGEB Girişimci Belgesi’nin yenilenmesine gerek yoktur.
KOSGEB girişimcilik belgesini aldıktan sonra ne yapmalıyım?
KOSGEB eğitiminden sonra aldığınız sertifika, ömür boyu bir iş kurmanıza olanak tanır. Ancak, bir iş kurduktan sonra destek almak için, başlattıktan sonraki 2 yıl içinde başvuruda bulunmanız gerekir. İsterseniz, eğitimden 10 yıl sonra bir iş kurmanız önemli değil, sadece iş 2 yaşına gelmeden önce başvuruda bulunun.
KOSGEB üyelik ücreti ne kadar?
KOSGEB desteği tamamen ücretsiz ve aracısızdır.
KOSGEB desteği 2024 ne kadar?
İş Geliştirme Desteği kapsamında girişimcilere 1,5 milyon TL tavanla yüzde 80 destek oranıyla geri ödemeli destek sağlanıyor. Girişimcinin genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derece şehit yakını olması halinde destek tavanına 150 bin TL ekleniyor.
KOSGEB belgesi ile hangi işler yapılır?
Bilişim ve teknoloji, inşaat, imalat, ulaştırma ve depolama, kuru temizleme, toptan ve perakende gibi çok çeşitli işletmelere destek sağlıyor. Girişimciler bu desteklerden yararlanmak için www..tr web sitesi üzerinden başvuruda bulunabiliyor.
KOSGEB eğitimi kaç saat sürüyor?
Eğitim Ücreti KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ücretsizdir. Eğitimi tamamlayan katılımcılara İŞKUR’dan günlük 80 TL ücret ödenecektir. KOSGEB, sertifikalı girişimcilere 300.000 TL’ye kadar hibe sunmaktadır. Eğitim tarihleri: 18-19-20 ve 21 Haziran 2019. Eğitim saatleri: toplam 32 saat. 3 satır daha
Şahıs şirketi KOSGEB desteği alabilir mi?
KOSGEB Girişimcilik Destek Programları’ndan, KOBİ statüsünde olup, anonim şirket, limited şirket veya şahıs şirketi kurmayı planlayan ve KOSGEB Girişimcilik Eğitimini tamamlayan herkes faydalanabiliyor.
KOSGEB 3 yıl geri ödemesiz kredi kimlere verilir?
KOSGEB, Kovid-19 salgını nedeniyle gelir kaybı yaşayan veya nakit akışı bozulan ancak hala işi olan imalat sektöründeki mikro ve küçük işletmelere üç yıl ödemesiz vadeli tamamen faizsiz kredi sağlayacak.
KOSGEB kaç yıl geri ödemesiz?
KOSGEB tarafından geri ödemeli destek ödemesi yapılabilmesi için; Destek ödemesinden önce firmadan destek tutarına eşit teminat tahsil edilecektir. Geri ödemeli destekler, proje süresinin bitiş tarihinden itibaren 12 ay ödemesiz dönem olmak üzere dört aylık dönemler halinde 6 eşit taksitte geri ödenecektir.
KOSGEB parayı ne zaman öder?
Program kapsamında yapılacak iadeler; Ödemeler, programın tamamlanma tarihinden itibaren 12 ay ödemesiz dönemle 4 aylık periyotlar halinde 6 eşit taksitte yapılacaktır. İlk taksitin geri ödeme tarihi, programın tamamlanma tarihini takip eden 12 aylık süreyi takip eden ilk iş günü olacaktır.
KOSGEB 150 bin TL hibe nasıl alınır?
Başvuru kriterlerini karşılayan mikro ve küçük işletmeler, www.tr.tr adresindeki “E-Hizmetler” menüsü altında yer alan “Mikro ve Küçük İşletmeler İçin Hızlı Destek Programı Başvurusu” alt menüsünü seçerek çevrimiçi başvuruda bulunabilirler. Program başvuru formunun nasıl doldurulacağına ilişkin kılavuzu indirmek için TIKLAYINIZ.
KOSGEB’den kimler yararlanamaz?
Yeterli birikime veya sermayeye sahip olmayan girişimciler KOSGEB desteklerinden yararlanamazlar. Bu destekler genellikle şirketlerin altyapısına ve mali durumuna göre belirlenir. Dünya Bankası tarafından kısıtlanan sektörlerde faaliyet gösteren şirketler KOSGEB desteğinden yararlanamazlar.
KOSGEB yaş sınırı kaçtır?
KOSGEB genç girişimci desteği için yaş sınırı 30’dur. 30 yaşından büyük olmamalısınız. Destek programına başvurmadan önce, bir iş kurmak için KOSGEB Geleneksel Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlamalısınız. İş geliştirme desteğine başvurmak isteyenler, KOSGEB İleri Girişimcilik Eğitimini tamamlamalıdır.
KOSGEB eğitimine kimler katılabilir?
Geleneksel girişimcilik eğitimini tamamlamış girişimcilerin kurduğu şirketler bu programa başvuruda bulunabilir.
KOSGEB sertifika desteği ne kadar?
Destek UnsurlarıDESTEK UNSURLARIDESTEK TUTARI Başlangıç DesteğiGerçek Kişi İşletmesi 5.000 TL Sermayeli Şirket İşletmesi 10.000 TLPerformans Desteği*Başlangıç Performans Dönemi** – 180-539 gün arası 5.000 TL – 540-1079 gün arası 10.000 TL – 1080 ve üzeri gün arası 20.000 TL Tilt5.
KOSGEB eğitime destek veriyor mu?
KalDer olarak sunduğumuz kamuya açık ve kuruma özel eğitim kurslarımız %50 oranında KOSGEB eğitim desteği kapsamındadır. Eğitime başlamadan önce ilgili eğitim için ilgili KOSGEB müdürlüğünden onay alınması gerekmektedir.
KOSGEB diploma istiyor mu?
Üniversite mezunlarının yanı sıra mesleki ve teknik yüksekokul mezunlarını da istihdam eden şirketler bu destekten yararlanabilecek.
Kaynak: softpark.com.tr