İçeriğe geç

Edremit Ilçesi Nereye Bağlı

Edremit hangi ilçeye bağlıdır?

Edremit, Balıkesir ilinin batısında, Ege Denizi kıyısında bir ilçedir. Edremit, Balıkesir ilinin üçüncü büyük ilçesidir ve zeytin yetiştiriciliği ve Kaz Dağları ile tanınır.

Edremit hangi illere yakın?

Batısında Ege Denizi ve Ayvacık ilçesi, kuzeyinde Bayramiç ve Yenice ilçeleri, doğusunda Havran ilçesi ve güneyinde Burhaniye ilçesi ile çevrilidir. Edremit, Marmara Bölgesi’nin Güney Marmara Bölgesi’nde Balıkesir iline bağlı olup 708 km² yüzölçümüne sahiptir. 15 ilçesi, 5 beldesi ve 20 köyü bulunmaktadır.

Edremit Körfezi hangi ile bağlıdır?

Bölge Balıkesir ve Çanakkale illeri arasında yer almaktadır.

Balıkesir Edremit’in neyi meşhur?

Önerilerimizi beğeneceğinizi umuyoruz!Zeytinyağı0. Edremit Körfezi’nde milyonlarca zeytin ağacı bulunmaktadır. … Balık0. Deniz ürünlerinin bol olduğu Edremit yöresinde balıkçılar mevsim balıklarını tadabilirler.Höşmerim0. … Karalahana0. … Saçaklı mantı0. … Karanfil ekmeği0. … Balıkesir Kaymaklısı0. … Mafiş Tatlısı0.

Çanakkale Edremit kaç saat sürüyor?

Çanakkale Edremit arası mesafe 139 km olup en hızlı uçuşumuzla yaklaşık 2 saat 10 dakika sürmektedir.

Edremit Balıkesir arası kaç kilometredir?

Balıkesir Edremit Arası Otobüs Balıkesir Edremit arası mesafe 87 km olup en hızlı servisimiz ile yaklaşık 50 dakika sürmektedir.

Balıkesir’in en büyük ilçesi neresidir?

İlçe nüfusunu anlatan Binici, şu bilgileri verdi: “Balıkesir’in ilçelerine bakıldığında en büyük ilçe 176 bin 377 nüfusla Karesi ilçesi, 175 bin 017 nüfusla Altıeylül 2. sırada, 149 bin 469 nüfusla Bandırma 3. sırada, 144 bin 995 nüfusla Bandırma 4. sırada yer alıyor. 5. sırada Edremit, 72 bin 927 nüfusla Gönen ve 68 bin 457 nüfusla 6. sırada yer alıyor.

Edremit Egede mi?

Edremit, Marmara Bölgesi’nin Güney Marmara bölgesinde yer almaktadır. Ancak Ege Denizi’ne bakan bir kıyı şeridine sahiptir. Aslında, Balıkesir’den ziyade Edremit ilçesinin gölgesi daha fazla tartışmaya neden olmaktadır. Haritaya bakarsanız, Edremit, Ege Denizi’ne kıyısı olan ancak Marmara Bölgesi’ne ait bir alanda yer almaktadır.

Edremit’ten sonra hangi şehir gelir?

Balıkesir’in ilçeleri Altıeylül, Ayvalık, Balya, Bandırma, Bigadiç, Burhaniye, Dursunbey, Edremit, Erdek, Gömeç, Gönen, Havran, İvrindi, Karesi, Kepsut, Manyas, Marmara, Savaştepe, Sındırgı ve Susurluk’tur.

Edremit’te denize girilir mi?

Edremit. Muhteşem doğası, tertemiz, berrak denizi, etkileyici manzaraları ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Edremit, her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turist tarafından tercih ediliyor.

Akçay Ege mi Marmara mı?

Akçay Hakkında Akçay, Ege Denizi’ne açılan Güney Marmara kıyısında, mitolojik İda topraklarının ya da bugünkü adıyla Kaz Dağları’nın eteklerinde, dört bir yanı zeytin ağaçlarıyla çevrili, huzurlu bir tatil beldesidir…

Edremit Denizi soğuk mu?

Genellikle yerel turistlerin tercih ettiği bu bölge Kaz Dağları’nın yakınında yer almaktadır. Denizi serindir. Bunun sebebi ise Kaz Dağları’nın suyunun bölgede denize karışmasıdır. Denizin ortasında tatlı su içilebilen kaynaklar bulunmaktadır.

Edremitin ne yemeği meşhur?

İlçede tatlıdan ana yemeğe kadar Türk mutfağının önemli yemeklerini hazırlayan birçok restoran bulunmaktadır. Zerde tatlısı, keşkek, fringe mantı ve tavuk mantı gibi yemekler Balıkesir mutfağının en popüler yerel yemekleridir. İlçedeki restoranlar genellikle sahillerde ve ilçe merkezinde yer almaktadır.

Edremitten ne alınır?

Alışveriş / Ne Alınır Milyonlarca zeytin ağacının bulunduğu geniş zeytinliklere sahip Edremit, tek başına Türkiye’nin zeytinyağı ihtiyacının neredeyse %10’unu karşılıyor. İlçeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin en çok satın aldığı ürünler zeytinyağı ve zeytinyağından yapılan sabun, duş jeli ve kolonya gibi çeşitli ürünlerdir.

Edremit’in nüfusu kaç?

Edremit Belediyesi – 📊 TUİK’in yayınladığı nüfus verilerine göre Edremit 161. sırada yer alıyor.

Edremit Altınoluk arası kaç kilometredir?

Edremit-Altinoluk arası mesafe yaklaşık 26 km’dir.

Balıkesir Edremit Balıkesir Ayvalık arası kaç kilometre?

Ayvalık – Balıkesir Edremit uçak bileti ara. Yaklaşık seyahat mesafesi: 39 km. Yaklaşık uçuş süresi: 10 dakika. Popüler havayolları. Popüler havaalanı: Koca Seyit Havaalanı

Balıkesir Akçay hangi ilçeye bağlıdır?

Akçay, Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı bir mahalledir. Edremit merkeze 8 kilometre uzaklıktadır.

Edremit Denizi soğuk mu?

Genellikle yerel turistlerin tercih ettiği bu bölge Kaz Dağları’nın yakınında yer almaktadır. Denizi serindir. Bunun sebebi ise Kaz Dağları’nın suyunun bölgede denize karışmasıdır. Denizin ortasında tatlı su içilebilen kaynaklar bulunmaktadır.

Kaynak: kampusbilgisayar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir