Patlıcan en güzel nasıl kızartılır?
Patlıcanları kuruttuğunuzdan emin olun. Biraz tuz ekleyin. Yağ ısınınca, tuzlanmış patlıcanları yağa ekleyin ve kızartın. Orta veya yüksek ateşte kızartın. Isı düşükse, patlıcan daha fazla yağ çekecektir.
Patlıcan kızartırken yağ çekmemesi için ne yapmak lazım?
Kızartma yağına bir miktar sirke ekleyerek patlıcanların çok fazla yağ çekmesini önleyebilir, aynı zamanda da daha lezzetli olmalarını sağlayabilirsiniz.
Patlıcanla kahvaltıya ne yapılır?
Patlıcan lapası… Patlıcanı sevmeyenlerin bile zevkle yiyeceği patlıcan omleti…. Sabah kahvaltısında sebzeli patlıcan…. Mısır unlu patlıcan kızartması (kahvaltı)… Yumurtalı patlıcan…. Puf Püf Kızarmış Patlıcan (video)… Sabah kahvaltısında çedar peynirli ve domates soslu patlıcan…. Patates, biber, kızarmış patlıcanDaha fazla makale…
Sade patlıcan kızartması nasıl yapılır?
Hazırladığınız patlıcanları kızgın yağda kızartın ve kağıt havlu üzerine koyun. İncecik doğradığınız soğanları, biberleri, domatesleri ve salçayı tavaya ekleyin ve biraz yağda kızartın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Patlıcanları servis tabağına koyun.
Patlıcan çıtırı nasıl yapılır?
Patlıcan dilimlerini önce una, sonra yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayın. Aynı işlemi tüm patlıcanlar için tekrarlayın. Yağı bir tavaya koyun ve kızdırın. Ekmekli patlıcanları kızgın yağda her iki tarafını da kızartın.
Patlıcan kızartırken sıçramaması için ne yapmalı?
Örneğin sebzeleri kızartmak istiyorsunuz. Sebzeleri yıkayıp pişirmeye hazırladıktan sonra fazla suyunu kağıt havlu yardımıyla alın. İyice kurutmadan yağa atmamaya dikkat edin, aksi takdirde su yağınıza çarptığında patlayıp sıçrayacaktır.
Patlıcan kızartırken kararmaması için ne yapmalı?
Doğranmış veya dilimlenmiş patlıcanları, içine limon sıkılmış ve bir tutam tuz eklenmiş soğuk su dolu derin bir kabın içinde bekletebilirsiniz. Limon patlıcanların kararmasını önlerken, tuz ise patlıcanların kendine özgü acılığını azaltır.
Kızartma yaparken yağ çekmemesi için ne yapmalı?
Doğrama işlemine geçmeden önce soğuk tuzlu suda bekletin. Kestikten sonra tekrar soğuk tuzlu suda bekletin. Daha sonra fazla suyu süzün ve pişirme sırasında yağ sıçramasını önlemek için kağıt havluyla kurulayın. Pişirme süresini 2-3 dakikaya ayarlayın.
Patlıcan tuzlu suda ne kadar kalmalı?
Patlıcanların saplarını kesin, kabuklarını soyun ve ikiye bölün. Altına girmeden bir ucundan diğer ucuna doğru çekin. Acılığı gitmesi için tuzlu suda 20-25 dakika bekletin, yıkayın ve kurulayın.
Patlıcanın yanında ne iyi gider?
Patlıcana en iyi ek kesinlikle sade pirinç pilavıdır. Patlıcan yemeğinizle veya pilavın üstünde servis edebilirsiniz. Pirinç pilavı tercih etmek istemeyenler patlıcan yemeğiyle bulgur pilavını deneyebilirler. Bulgur pilavını sebzeli veya sade olarak hazırlayabilirsiniz.
Kahvaltıya salça kavurması nasıl yapılır?
Küçük bir tavada zeytinyağını yumuşatın, domates salçasını ekleyin, iyice karıştırın ve 2 dakika kavurun. Sarımsağı ekleyin, bir dakika daha kavurun, baharatları ve cevizleri ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın. Servise hazır.
Fırında yumurtalı patlıcan nasıl yapılır?
Patlıcanları soyun, hafif tuzlu suda dinlendirin ve suyunu süzün. Yumurtaya 2 yemek kaşığı yağ, tuz ve karabiber ekleyip çırpın. Patlıcanları önce yumurtaya, sonra una batırın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerine yaklaşık üç yemek kaşığı yağ gezdirin, fırına koyun ve patlıcanlar kızarınca servis tabağına alın.
Sodalı patlıcan kızartması nasıl yapılır?
Önce dilimlediğiniz patlıcanları sodalı yumurtaya batırın. Sonra mısır ununa batırın. Kızartma yağında sığ bir tavada her iki tarafını da kızartın. Kızaran patlıcanları fazla yağı çekmesi için kağıt havlu serilmiş bir tabağa koyun.
Yoğurtlu patlıcan kızartması nasıl yapılır?
Yoğurtlu patlıcan kızartması tarifi nasıl yapılır? Tavaya yağ koyun. Kısık ateşte ısıtın. Bu arada patlıcanları doldurun ve halkalar halinde kesin. Servis tabağına koyun. Yoğurda 1 diş sarımsak rendeleyin. Yoğurdu iyice çırpın. Kızarmış patlıcanların üzerine dökün.
Dondurucuya kızartmalık patlıcan nasıl konur?
Patlıcanı karnıyarık gibi yemeklerde dondurmak istiyorsanız, sıcak yağda veya fırında kızartın. Kızarmış patlıcanı kağıt havluyla kaplı bir yüzeye koyun ve fazla yağını süzdürün. Soğuduktan sonra, dondurucu poşetlerine aktarın ve dondurucuya yerleştirin.
Patlıcan balık kızartma nasıl yapılır?
Patlıcanları tamamen soyun ve saplarını çıkarmadan dört parçaya bölün. Kaynar suda 10 dakika pişirin. Süzüldükten sonra önce unla, sonra çırpılmış yumurta ve mısır unuyla kaplayın ve kızgın yağda her iki tarafını kızartın. Afiyet olsun.
Patlıcan neden tuzlu suda bekletilir?
Doğranmış veya dilimlenmiş patlıcanları, içine limon sıkılmış ve bir tutam tuz eklenmiş soğuk su dolu derin bir kabın içinde bekletebilirsiniz. Limon patlıcanların kararmasını önlerken, tuz ise patlıcanların kendine özgü acılığını azaltır.
Karnıyarık yaparken patlıcan nasıl kızartılır?
Öncelikle bir kasede az miktarda yağ ve tuzu karıştırın. Patlıcanları farklı şeritler halinde soyun ve bıçakla bir yarık açın, sonra patlıcanları alın, elimizi yağa batırın ve patlıcanların üzerine ve kestiğimiz kısma iyice sürün. Patlıcanlar yağı emsin diye yarım saat bu şekilde bekletin.
Patlıcan tuzlu suda ne kadar beklemeli?
Özellikle patlıcanları közleyip acısını çıkarmak istiyorsanız bıçakla yüzeyinde ufak delikler açabilirsiniz. Daha sonra tuz ekleyip soğuk suda bekletebilirsiniz. Bu şekilde 10-15 dakika suda beklettikten sonra sudan çıkarıp kurulayıp közleyebilir veya haşlayabilirsiniz.
Kaynak: cloi.com.tr