İçeriğe geç

İŞ Ortaklığında Tebligat Kime Yapılır

Tebligat yapılabilecek kişiler kimlerdir?

Bildirimler, gerçek ve tüzel kişilere ve ayrıca bildirimi kendi adlarına alabilecek muhataplarına gönderilebilir. Alma hakkını kullanabilen kişilerin alma hakkı, temsil veya yasal düzenlemeden kaynaklanabilir. Bazı durumlarda kişisel bildirim mümkün değildir.

Tebliğ kime yapılır?

Muhatap mesleğini veya sanatını evinde icra ediyorsa, tebligat, hazır bulunmadığı takdirde memurlarından veya çalışanlarından birine yapılır. Bunlar mevcut değilse, aynı evde sürekli oturan kişiye veya hizmetçilerinden birine yapılır.

Limited şirketlerde tebligat kime yapılır?

‘(1) Tüzel kişiler adına tebligat almaya yetkili kişiler, herhangi bir nedenle normal çalışma saatleri içinde görev başında bulunmazlarsa veya o anda belgeyi bizzat teslim alamazlarsa tebligat, tüzel kişinin o yerdeki daimi görevlilerinden veya çalışanlarından birine yapılır.

Adi ortaklıklarda tebligat kime yapılır?

Bireysel ortaklar adına yapılır. Birine haber verilmesi yeterlidir.

Kapıcıya yapılan tebligat geçerli mi?

Hukuk Dairesi, 31.01.2005 tarih ve 2004/3387 E. 2005/532 K. sayılı kararında, inşaat müdürüne yapılan tebligatın, inşaat müdürünün kanuna göre birlikte yaşayan kişilerden olmaması ve tebligat yapılacak kişinin çalışanı olmaması nedeniyle geçersiz olduğuna karar vermiştir. Kapıcı olarak değerlendirilmemiştir.

Hangi kurumlar tebligat yapabilir?

Tebligat çıkarmaya yetkili kişi ve kurumlar; Barolar Birliğine bağlı avukatlar, noterler, valilikler, belediyeler, adliyeler, SGK ve vergi daireleri gibi kurum, kuruluş ve kişilerdir.

Personele tebliğ nasıl yapılır?

Buna göre; Tebligat bizzat PTT Genel Müdürlüğü memur ve görevlileri tarafından yapılır. Memurlar şahsı adresinde bulursa evrakları düzenler. Şahıs adresinde bulunamazsa sistemde kayıtlı adresinin bağlı olduğu müdürlüğe imza bırakır. Tebligat yapılan şahsın adresine tebligat kağıdını yapıştırır.

İşyerine tebligat geçerli mi?

Tebligat yapılması gereken gerçek kişi işyeri, şirket veya işletme sahibi ise, sürekli işçiye yapılan tebligat, sürekli işçinin işyerinde bulunmaması şartıyla geçerlidir.

Tebligat Kanunu 35. madde nedir?

Madde 35 – Kanunda yazılı usullere göre adresi tebliğ edilen kişi, adresini değiştirirse yeni adresini tebligat yapılan yer idaresine derhal bildirmek zorundadır. Bu takdirde sonraki tebligatlar tebliğ edilen yeni adrese yapılır.

Tüzel kişilerde tebligat kime yapılır?

Buna göre, bildirimin öncelikle tüzel kişiyi temsile yetkili kişilere, örneğin yönetim kurulu başkanı ve üyelerine yapılması gerekmektedir.

Şirkete tebligat nereye yapılır?

[3] Bildirim Kanununun 7 nci maddesi uyarınca, sermaye şirketlerinin anonim şirketlere, limited şirketlere ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlere yapacağı bildirimlerin PTT aracılığıyla veya acente aracılığıyla elektronik ortamda yapılması gerektiği belirtilmelidir.

Şirketlere tebligat hangi adrese yapılır?

7201 sayılı Tebligat Kanununun 35/4. maddesi uyarınca daha önce tebligat yapılmamış olsa dahi tüzel kişilerde resmi kayıtlardaki adresleri esas alınır ve bu madde hükümleri uygulanır.

İş ortaklığının tüzel kişiliği var mı?

08.10 Kanun Genel Kurulu.

İş ortaklığı ile adi ortaklık arasındaki fark nedir?

Bu iki kurum arasındaki en belirgin fark, ortaklıkta ortaklık taraflarının iş sahibine karşı müteselsilen sorumlu olmaları, konsorsiyumda ise her ortağın iş sahibine karşı sözleşme kapsamında yapacağı iş veya kısımla sınırlı olarak sorumlu olmasıdır.

Tebligat yapılacak kişiler kimlerdir?

Muhatap mesleğini veya sanatını evinde icra ediyorsa, tebligat, hazır bulunmadığı takdirde memurlarından veya çalışanlarından birine yapılır. Bunlar mevcut değilse, aynı evde sürekli oturan kişiye veya hizmetçilerinden birine yapılır.

Adreste bulunmayan kişiye tebligat nasıl yapılır?

Adreste muhatap yoksa, tebligat memuru, tebligat tutanağında adresten geçici olarak ayrılma nedenini, ayrıca tebligat yapanın adını, soyadını ve ünvanını belirtmeli ve tebliğ edilecek belgeyi beyanı yapan kişiye teslim etmelidir. Tebligat tutanağı, tebligat yapan kişi tarafından imzalanır.

Tebligat kime gönderilir?

Madde 13 – Tüzel kişiler adına tebligat yapılması gereken kişilerin herhangi bir nedenle normal çalışma saatleri içinde işyerinde bulunmamaları veya tebligatları bizzat teslim alamamaları halinde tebligat, işyerinde bulunan görevli veya çalışanlardan birine yapılır.

Tebligat kim gönderir?

Adlî veya idarî makamlarca taraflara herhangi bir hususta yapılacak tebligatlar, ilgilinin son kayıtlı adresine zarf içinde gönderilir. Tebligatın yapılacağı muhatabın bilinmediği veya bulunamadığı hallerde tebligat ilan yoluyla yapılır.

18 yaşından küçüklere tebligat nasıl yapılır?

Her bireye bildirimde bulunulmalı ve o kişi bildirim almak için medeni haklarını kullanabilmelidir, aksi takdirde bildirim geçersizdir. Alıcı 18 yaşından küçükse veya engelliyse bildirim ebeveyne veya veliye yapılır.

Kaynak: neolift.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir