Aday memur istifa ederse kaç yıl memur olamaz?
Madde 97’ye göre, kamu hizmetine dönmek için usulüne uygun yazılı istekte bulunarak istifasını (istifasını) isteyen kamu görevlisi için en az 6 ay, istifa etmiş (emekli olmuş) sayılan kamu görevlisi için ise bu süre 1 yıldır.
Aday memur istifa edip başka kuruma geçebilir mi?
Yukarıdaki madde hükmü, astsubaylık kadrosuna atanan kadrolardan adaylıklarını çekerek istifa edenler hakkında da uygulanır; memurluk görevi sırasında istifa edenler, gerekli şartları taşımaları halinde istifa ettikleri kurumlara yeniden atanabilirler.
Aday adaylığı için istifa eden memur geri dönebilir mi?
Seçimden doğan yasal bir zorunluluk nedeniyle oy kullanma hakkını kullanmak üzere istifa eden ve göreve dönmek isteyenler, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun iki defadan fazla istifa edenlerin tekrar kamu görevine dönemeyeceğini belirten 92. maddesindeki sınırlamalara tabi değildir.
Aday memur hangi durumlarda memurluktan atılır?
Madde hükmü gayet açıktır. Adaylık süresi içinde (aynı kanunun 54 üncü maddesinin 2 nci fıkrasına göre bu süre en az 1, en çok 2 yıl olabilir) başarısız olanlar ve adaylık süresi içinde kamu hizmetiyle bağdaşmayan davranışlarda bulunanlar, adaylıklarının kamu hizmetinden çıkarılmasına karar verilebilir.
Atanan memur ne zaman istifa edebilir?
657 sayılı Kanunun 94 üncü maddesine göre, kurumlarınca kabul edilen bir mazereti olmaksızın görevlerinden ayrılan ve istifası on gün kesintisiz devam eden kamu görevlileri, yazılı talepte bulunulmasına gerek olmaksızın istifa isteminde bulunmuş sayılırlar.
Memurluktan istifa edince ceza kesilir mi?
Çoğunluk görüşüne göre, savunma hakkı gibi haklar tanınmış veya zamanaşımı süresi geçmemiş olması kaydıyla, istifa etmiş olsalar bile, personele disiplin soruşturması yapılabilir ve disiplin cezası verilebilir. Bu durumda, her türlü ihbarın 7201 sayılı İhbar Kanunu’na göre yapılması gerekir.
Yeni başlayan memur istifa ederse ne olur?
Kamu hizmetinden emekli olan veya kamu hizmetinden ayrılan kişiler, kamu hizmetine yeniden girmek için en fazla iki kez başvuruda bulunabilirler. Kamu görevlisi olarak istifa edenler, ancak istifa ettikleri kuruma başvuruda bulunabilirler. Aday olarak istifa edenlerin başka bir kuruma yeniden başvuruda bulunma hakları yoktur.
Memur 1 gün işe gelmezse ne olur?
Bir memurun 1 veya 2 gün işe gelmemesi halinde, brüt maaşının yüzde 12,5’inden yüzde 3,33’üne kadar emeklilik kesintisi cezası uygulanır.
5 yıllık memur istifa ederse tazminat alır mı?
Yukarıdakilere göre, iş akdinin sona ermesiyle sona eren hizmet süresi için kıdem tazminatına hak kazanılamaz.
Aday olacak memurlar ne zaman istifa etmeli?
Seçimin yenilenmesine karar verildiği takdirde, yenileme kararının ilanından itibaren yedi gün içinde istifa dilekçesi vermedikçe aday gösterilemez ve aday gösterilemezler.
İstifa ederken haklı sebepler nelerdir?
İş Kanunu, haklı sebeplerle istifa edenlere kıdem tazminatı hakkı tanımış ve ayrıca ihbar süresini kaldırmıştır. Haklı istifa sebepleri; sağlık sebepleri, genel ahlaka aykırı davranış ve zorlayıcı sebepler olmak üzere üç kategoride incelenmektedir.
Sözleşmeli memur kaç kez istifa edebilir?
657 sayılı Kanunun 92. maddesi, bu kanun kapsamındaki memurların istifasını sınırlandırmakta ve iki defadan fazla istifa edenlerin tekrar memur olarak atanamayacağını hükme bağlamaktadır. İstifa, Devlet Memurları Kanunu kapsamında memurlara tanınan bir haktır.
Aday memurken istifa edenler 6 aylık bekleme süresine tabi midir?
Bu kapsamda, kamu görevinden ayrılma tarihinden itibaren altı aylık bekleme süresinin geçmesinden sonra istifa talebinin kabulü ile açık atama onay sürecinin tamamlanması kaydıyla ilgili personelin atanması Bakanlığınızın takdirindedir.
Aday memur kaç gün işe gelmezse görevden alınır?
Devlet Memurları Kanunu’nun 94. maddesi, kamu görevinden genel istifayı düzenlemektedir: “Hizmet, tamamlanmadan veya organlarca kabul edilen bir mazeret olmaksızın terk edilir ve bu istifa, kesintisiz on gün sürerse istifa başvurusunda bulunulması gerekir.” yazılı başvuruya gerek kalmaksızın yapılmış sayılır.”18 Ekim 2023
Aday memur ceza alırsa ne olur?
Bu cezalar adaylık sürecinde verilirse, memur adayı işten çıkarılır ve kamu hizmetiyle bağı koparılır. Bu nedenle, adaylık sürecinde disiplin cezası alan bir memurun bu cezaya itiraz hakkını kullanması büyük önem taşımaktadır.
Memurluktan istifa edince tekrar memur olabilir mi?
Emekli olduktan sonra Devlet Memurluğu Kanunu’na tabi memurların hizmete dönüşleri. Devlet memurluğundan ayrılanlar, devlet memurluğuna geri dönme imkânına sahiptirler. Bu konuda 657 sayılı Devlet Memurluğu Kanunu’nun 92. maddesinde bir düzenleme yapılmıştır.
Sözleşmeli personel istifa edip memur olabilir mi?
Bu bağlamda; kamu hizmetinden ayrılanların sözleşmeli personel, geçici işçi, amele veya diğer kamu görevlisi olarak istihdam edilmelerinin mümkün olduğu düşünülmektedir.
5 yıllık memur istifa ederse tazminat alır mı?
Yukarıdakilere göre, iş akdinin sona ermesiyle sona eren hizmet süresi için kıdem tazminatına hak kazanılamaz.
Aday memur tekrar atanabilir mi?
Yukarıda belirtilen hüküm çerçevesinde; memuriyet hayatı sırasında eğitim başarısızlığı nedeniyle adaylığın sona ermesi hâlinde, üç yıllık bekleme süresinin sonunda genel hükümlere göre memuriyete yeniden atanma imkânı bulunmaktadır.
Kaynak: brushk.com.tr