İçeriğe geç

Muğlalı Nasil Yazılır

Muğlalı nasıl yazılır?

Belirsizlik hali anlamına gelir. Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılması gerekir. İçerisindeki ekler ayrılmaz şekilde yazılır. Bu kelime sıklıkla “muğlalılık” veya “muğla’lılık” olarak yanlış yazılır.

Manisalı nasıl yazılır TDK?

MANİSALI KELİMESİNİN ANLAMI Manisa ilinden biri anlamına gelir. Bu kelime genellikle manisa’dan türetilen manisalı olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Konyalı olmalıdır.

Antalyalı nasıl yazılır TDK?

Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılmalı ve eki ayrı yazılmamalıdır. Bu kelime sıklıkla “from Antalya” şeklinde yanlış yazılır. Doğru kullanımı “Antalalı” olmalıdır.

Yozgatlı nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle Yozgat’tan türetilen yozgatlı olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Yozgatlı olmalıdır.

Mersinli kelimesi nasıl yazılır?

MERSİNLİ KELİMESİNİN ANLAMI Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılması gerekir. Gelen eki çıkmadan yazılır. Bu kelime sıklıkla mersinli, mersinli şeklinde yanlış yazılır. Doğru kullanımı Mersinli olmalıdır.

Muğla nasıl yazılır?

MUĞLA KELİMESİNİN ANLAMI: Gelen eki bırakılmadan yazılır. Bu kelime sıklıkla muğla olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Muğla şeklinde olmalıdır.

Denizlili nasıl yazılır?

Bu kelime sıklıkla Denizlili, denizlili olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Denizlili olmalıdır.

Afyonkarahisarlı nasıl yazılır?

Doğru kullanım Afyonkarahisarlı şeklinde olmalıdır.

Karşıyakalı nasıl yazılır?

İzmir ilinin ilçelerinden biri anlamına gelir. Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılması gerekir. Bu kelime sıklıkla Karşıka, Karşıyaka şeklinde yanlış yazılır. Doğru kullanımı Karşıyaka olmalıdır.

Türkiyeli kelimesi nasıl yazılır?

Ancak kısa sürede özellikle Twitter gibi sosyal medya platformlarında artan tepkiler üzerine TDK, “Türk” kelimesini sözlükten çıkardı. TDK, “Türk” kelimesinin tanımını “Türkiye’de yaşayanlar ve bu insanların soyundan gelenler” olarak uygun gördü.

Antep fıstığı nasıl yazılır?

26. Yer, millet ve kişi adlarından oluşan birleşik sözcüklerde yalnızca özel adlar büyük harfle başlar: fıstık, Brüksel lahanası, Avrupa gömleği, Hindistan cevizi, İngiliz anahtarı, Japon gülü, Maraş dondurması, Van kedisi, vb.

Hataylıyım nasıl yazılır?

HATAYLISM KELİMESİNİN ANLAMI Hatay’ın olma halidir. Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılması gerekir. Gelen eki çıkmadan yazılır. Bu kelime sıklıkla hataylılık, Hataylılık olarak yanlış yazılır.

Silifke ilçesi nasıl yazılır?

Silifke, Türkiye’nin Mersin ilinin bir ilçesidir.

Yozgat’a neden bozok denir?

İlin orijinal adı “BOZOK” olup zamanla “Yozgat” olarak değiştirilmiştir. Oğuz; “BOZOK” koluna mensup Türkmenlerin bu bölgeye akın etmesiyle bölgeye “BOZOK” adı verilmiştir. 19. yüzyılda bu isimle birlikte “YOZGAT” ismi de telaffuz edilmiştir.

Yozgat Çamlığı nasıl yazılır?

Yöre halkının “Çamlık” olarak adlandırdığı alan; Yozgat Çamlığı Milli Parkı ve Fatih Tabiat Parkı’ndan oluşmaktadır. Çamlık, Yozgat ve Yozgat dışından gelen misafirlerimizin gözdesidir.

Muşum eki nasıl yazılır?

Soru ekleri her zaman ayrı yazılır.

Silifke nasıl yazılır?

Silifke, Türkiye’nin Mersin ilinin bir ilçesidir.

Ayşeler nasıl yazılır?

İstanbul’daki insanlar beni tanımadı. İstanbulluların beni tanıması normal. Özel isimlere “aile, ev, soy, köken” anlamını ekleyen “-ler, -gil” ekleri bir kesme işaretiyle ayrılmaz. Ayşeler yarın buraya gelecek.

Bodrum nasıl yazılır TDK?

Kıta, deniz, nehir, göl, dağ, boğaz, geçit, plato; ülke, bölge, il, ilçe, köy, semt, bulvar, cadde, sokak, vb. Coğrafi yer adlarındaki çekim ekleri bir kesme işaretiyle ayrılır. Bu kelime sıklıkla Bodruma mi olarak yanlış yazılır. Doğru kullanım “Bodrum’a mi?” olmalıdır.

Kaynak: artidekorasyon.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

haironplus.com.tr