Isparta’nın kaç köyü var?
Isparta İlçe Sayısı: 12 Belediye Sayısı: 22 Şehir Sayısı: 9 Köy Sayısı: 204
Isparta’da kaç tane ilçe var?
İlde merkez ilçenin yanı sıra 13 ilçe bulunmaktadır: Aksu, Atabey, Eğirdir, Gelendost, Gönen, Keçiborlu, Senurkent, Sütçüler, Şarkikaraağaç, Uluborlu, Yalvaç ve Yenişarbademli.
Isparta’da kaç tane kasaba var?
Cumhuriyetin ilanıyla Isparta 1923 yılında il olmuştur. Isparta merkez ilçesinde 3 belde ve 22 köy yerleşmesi bulunmaktadır. Ayrıca Isparta merkez ilçesinde 40 mahalle teşkilatı bulunmaktadır.
Isparta hangi ilden ayrıldı?
Isparta, 1846 yılında fermanla kurulan Konya Vilayetinin Hamid Sancağı’nın merkezidir. O zamanki ismi Hamidabad’dır. Bu statüsü 1854 tarihli fermanla devam ettirilmiştir.
Isparta’nın kaç mahallesi var?
Nüfus. TÜİK verilerine göre 6 Şubat 2024 tarihi itibarıyla 13 ilçe, 22 belediye, bu belediyelere bağlı 217 mahalle ve merkez ilçe dahil 204 köy bulunmaktadır.
Isparta’nın en büyük ilçesi hangisidir?
İlde Merkez İlçe, Aksu, Atabey, Eğirdir, Gelendost, Gönen, Keçiborlu, Senurkent, Sütçüler, Şarkikaraağaç, Uluborlu, Yalvaç ve Yenişarbademli olmak üzere 13 ilçe bulunmaktadır. Merkez İlçeden sonra en büyük ilçe merkezi Yalvaç’tır. En az nüfuslu ilçe ise Yenişarbademli’dir.
Isparta Türkiye’nin kaçıncı büyük şehri?
Die bevölkerungsreichsten Städte der TürkeiReiheStadtProvinz36OsmaniyeOsmaniye37KırıkkaleKırıkkale38İskenderunHatay39IspartaIsparta54 weitere Zeilen
Isparta ilimiz neyi ile ünlü?
Isparta, Isparta ilinin merkezi olan şehirdir. Şehir, yerel el dokuması halıları ve gül yetiştiriciliği ile ünlüdür.
Yalvaç nerenin ilçesidir?
Isparta’ya 105 km uzaklıktaki Yalvaç, Sultan Dağları’nın güney eteklerinde 1415 km²’lik bir alanda yer almaktadır. Deniz seviyesinden ortalama yüksekliği 1,5 km’dir.
Isparta öğrenci şehri mi?
Isparta, “Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri” sıralamasında 192 üniversite arasında 80 puanla 21. sırada yer alarak, memnuniyet düzeyi yüksek iller arasında yer aldı.
Isparta’da kaç tane göl var?
Isparta ili sınırları içerisinde bulunan en önemli göller Eğirdir, Kovada ve Gölcük gölleridir. Ayrıca Burdur ve Beyşehir göllerinin bir kısmı Isparta ili sınırları içerisinde yer almaktadır.
Gelendost ismi nereden gelir?
Arap seyyah İbn-i Bibi’nin Muhtasar Selçuk isminde “Gelende” Anadolu Selçuklu Sultanı’nın yaz tahtı ve zevk şehri olarak geçmektedir. Fatih Sultan Mehmet zamanında “Gelende” ismi “Gelendost” olmuştur.
Isparta Konya’dan ne zaman ayrıldı?
1919-1921 yılları arasında Konya, Antalya, Isparta ve Burdur illeri müttefik güç İtalya tarafından işgal edildi. 1923 yılında Konya vilayeti beş şehre bölündü: Niğde, Konya, Burdur, Antalya, Isparta ve Karaman (sonradan).
Isparta yörük mü?
Isparta, coğrafi konumu ve göç yolları üzerinde bulunması nedeniyle yüzyıllardır Yörüklerin en önemli yurdu olmuştur.
Isparta kışın soğuk mu?
Sıcaklık: Isparta’da en sıcak aylar Temmuz ve Ağustos, en soğuk aylar ise Ocak ve Şubat’tır. Isparta’nın 30 yıllık sıcaklık gözlemlerine göre, ilin yıllık ortalama sıcaklığı (12.0 °C)’dir. İlde kaydedilen en yüksek sıcaklık (38.7 °C) ve en düşük sıcaklık (-21.0 °C)’dir.
Şarkikaraağaç’ın kaç köyü var?
İlçede merkez belediye dahil 3 belediye (Çarıksaraylar, Çiçekpınar) ve 26 köy bulunmaktadır. İlçemizde 26 köy bulunmaktadır. Tüm köylerden ilçeye ulaşım asfalt yollarla sağlanmaktadır.
Isparta ilimiz ne ile ünlü?
Isparta, Isparta ilinin merkezi olan şehirdir. Şehir, yerel el dokuması halıları ve gül yetiştiriciliği ile ünlüdür.
Isparta merkez’in nüfusu ne kadar?
Merkezin nüfusu 2023 yılında 271 bin 396 olacak. Bu nüfusun 133 bin 645’i erkek, 137’si kadınlardan oluşuyor.
Isparta büyük mü?
Isparta ili, ülkemizin Akdeniz bölgesinin göller bölgesinde yer almaktadır. İlimizin yüzölçümü 8.933 km2 olup, deniz seviyesinden yüksekliği 1,5 km’dir.
Kaynak: fofo.com.tr