Atatürk Türk gençliğinden ne istiyor?
Türk gençliğinin gerçekleştirmek istediği bir ideal var: Mutlu bir Türkiye yaratmak ve bugünkü medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak…
Atatürk gençler için ne demiş?
Yükselen yeni nesil, sizler geleceksiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu inşa edecek ve yaşatacak olan sizlersiniz.
Mustafa Kemale göre Türk gençliğinin en önemli görevi nedir?
Merhaba Türk gençliği! Birinci vazifen Türk istiklalini ve Türk Cumhuriyetini sonsuza kadar korumak ve savunmaktır. Varlığının ve geleceğinin yegane temeli budur. Bu temel senin en kıymetli hazinendir.
Mustafa Kemal’in Türk gençliğine gösterdiği hedefler nelerdir?
Atatürk’e göre gençler, ulusal bilinç ve çağdaş kültürle yetiştirilmelidir. Özellikle gençlerin güçlü ve olumlu bir karaktere sahip olması önemlidir. Atatürk’e göre gençler, aldıkları eğitim ve kültürle insan erdeminin, vatan sevgisinin ve düşünce özgürlüğünün en değerli sembolü haline gelirler.
Atatürk ne olmak istemiştir?
Çocukluğundan beri askerliğe büyük ilgisi olan Mustafa, asker olmak istiyordu.
Atatürk’ün meşhur sözü nedir?
Atatürk’ün Sözleri Ne mutlu “Ben Türk’üm” diyene. Bir gün benim naçiz bedenim yerle bir olacak, ama Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek ayakta kalacak. Bu millete çok şey öğretebilirdim, ama asla öğretemedim, hizmetkar olamadım. Yurtta barış, dünyada barış. Saldırmanızı istemiyorum, ölmenizi istiyorum. Emrediyorum.Daha fazla makale…
Türk gençliğinin birinci vazifesi nedir?
ATATÜRK’ÜN GENÇLİĞE SESLENMESİ. Ey Türk gençliği! Birinci vazifen Türk istiklalini ve Türk Cumhuriyetini sonsuza kadar korumak ve savunmaktır. Varlığının ve geleceğinin yegâne temeli budur. Bu temel senin en kıymetli hazinendir.
Atatürk’ün en iyi dostu kimdir?
Atatürk’ün sevdiği ve güvendiği bir kişi olan Salih Bey’in de çevresinde aynı duygularla tanındığı şu isimlerle gösterilmiştir: “Salih Selanik”, “Sadık Salih”, “Şen Salih”, “Tatlı Salih”, “Erkek Salih”. “Savaşçı Salih”, “Dost Salih” ve “Bozok Salih”.
Atatürk’ün Çocuklar ve gençler için söylediği sözler nelerdir?
Atatürk’ün çocuklarla ilgili sözleri: “Çocuklar geleceğimizin teminatı ve yaşama sevincimizdir.” 2. “Küçük hanımlar, küçük beyler! … 3. “Çocuklar, çocukları küçümsemeyin, her çocuk bir yuvanın umududur, geleceğin umududur.” “Bir milletin çocukları o milletin geleceğidir.” … 5. “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Daha fazla makale…•27 Haziran 2024
Atatürk bizden ne istemektedir?
“CUMHURİYET BİZDEN ÖZGÜR FİKİR, ÖZGÜR VİCDAN VE ÖZGÜR AKIL SAHİBİ NESİLLER İSTİYOR.”
Türk çocukları olarak bize düşen görev nedir?
Merhaba Türk gençliği! Birinci göreviniz Türk bağımsızlığını ve Türk Cumhuriyetini sonsuza dek korumak ve savunmaktır. Bugün hepimizin ortak bir görevi var: Milli değerleri, milli şuuru ve Cumhuriyeti korumak, Çanakkale’yi ve Kurtuluş Savaşı’nı zafere taşıyan ruhu yaşatmak ve bu şuuru gelecek nesillere aktarmak.
Türk gençliği nasıl yazılır?
*BÜYÜK HARFLE BAŞLAYAN ÇAĞRILAR: Merhaba Türk gençleri, canım annem, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne.
Atatürk gençlerden ne istiyor?
Atatürk: “Gençleri eğitin. Onlara bilimin ve bilgeliğin olumlu fikirlerini verin. Onlarla geleceğin ışığına ulaşacaksınız.” 8 Kasım 2019
Mustafa Kemal’in en önemli başarısı nedir?
30 Ağustos 1922’de Dumlupınar Başkomutanlık Meydanı’ndaki muharebeyi kazandı. 8 Eylül 1922’de İzmir’i düşmandan kurtardı.
Atatürk’ün onuncu yıl nutkunda Türk milletine gösterdiği başlıca hedefler nelerdir?
Atatürk, onuncu yıl dönümünde yaptığı konuşmada, milli birlik ve beraberlik açısından dayanışmanın önemini vurgulayarak, “Türk milleti, milli birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmeyi başarmıştır.” dedi. Atatürk’ün ilkelerinin amacı, Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde onurlu ve mutlu bir hayat sürmesini sağlamaktır.
Gençliğe hitabe ne anlatmak istiyor kısaca?
Mustafa Kemal, bu konuşmasında Türk milletinin geleceğini temsil eden gençlere, geçmişin sorunlarının tekrarlanmasını önlemek için önemli öğütlerde bulunmuştur. Osmanlı İmparatorluğu’nun I. Dünya Savaşı’nda yenilgiye uğramasının ardından ortaya çıkan kasvetli manzaranın tasviriyle başlar.
Atatürk Türklüğü nasıl tanımlar?
Atatürkçü görüşe göre, Türk milleti 1924 anayasasında tanımlanmıştır. Bu tanımda ırk ve din reddedilmiştir. Bu tanımda: “Türkiye halkı, din ve ırka bakılmaksızın vatandaşlıklarından dolayı Türk olarak adlandırılır.” denmektedir.
Türk gençliğinin birinci vazifesi nedir?
ATATÜRK’ÜN GENÇLİĞE SESLENMESİ. Ey Türk gençliği! Birinci vazifen Türk istiklalini ve Türk Cumhuriyetini sonsuza kadar korumak ve savunmaktır. Varlığının ve geleceğinin yegâne temeli budur. Bu temel senin en kıymetli hazinendir.
Öğrencinin Atatürk’e verdiği cevap nedir?
Ey BÜYÜK BABA! Hiçbir güç bizi gelecekte yolumuzdan döndüremeyecek. Tüm dinamizmimiz senden, ulusal tarihimizden ve ruhumuzdaki sönmeyen insan ateşinden geliyor. Her adımımız sağlam ve her hareketimiz senin attığın temellere dayanıyor.