E-devletten boşanma kararı nasıl alınır?
Bunun için e-devlet ana menüsündeki “Belge Talepleri” bölümüne gidin ve ilgili belgeleri elektronik olarak talep edin. Boşanma başvuru süreci sırasında belgelerin dijital kopyaları sisteme yüklenebilir veya gerekirse ilgili mahkemeye fiziksel kopyalar sunulabilir.
Boşanma kararı kesinleştikten sonra ne yapılır?
Aynı taraflar ve aynı dava sebebi, yani aynı olgular ile yeni bir dava, kesin kararla sonuçlanmış bir uyuşmazlıkta açılamaz. Son not, boşanma kararı kesinleştikten sonra ilk derece mahkemesi olan Aile Mahkemesi tarafından verilir ve karara itiraz etme olanağının artık bulunmadığını belirtir.
E-devlette boşanma davası karara çıkmış ne demek?
Boşanma davasında verilen karar, davanın kabul edildiğini ve davacının davayı kazandığını, yani boşanmanın gerçekleştiğini gösterir.
Boşanmadan sonra gerekçeli karar ne zaman çıkar?
Çünkü kararın kesinleşmesi ve hukuki işlemlerin ilerlemesi gerekmektedir. Tebligat usulü: Mahkeme boşanma kararından itibaren en geç 15 gün içerisinde gerekçeli kararını hazırlayıp tebliğ eder.
Boşanma kararı belgesi nereden alınır?
Boşanma kararının e-devlet üzerinden alındığını öğrenmek için vatandaşların e-devlet üzerinden “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü” hizmetlerine giriş yapması gerekmektedir. Bu hizmetler arasında “Medeni Durum” sekmesi yer almaktadır. Bu sekmede nüfus kaydının değiştiğini gösteren belgeleri görüntülemek mümkündür.
Karara çıkmış dava sonucunu nasıl öğrenebilirim?
UYAP Bilgi Sistemi aracılığıyla davanızın güncel durumunu öğrenebilir, evrak gönderebilir ve gerekirse ücret/masraf/tahsilat işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Dosyanızın ilerleme bilgilerinde yapılan son işlemi takip ederek davanızın güncel durumu hakkında bilgi alabilirsiniz.
Boşanma kesin kararı nereden alınır?
Karar kesinleştikten sonra mahkeme kesin bir not yayınlayacaktır. Kesin not, boşanma kararının kesinleştiğini gösterir. Taraflar, kararı veren aile mahkemesinin siciline başvurarak kesin notu talep edebilirler.
Karara çıkmış boşanma ne zaman kesinleşir?
Gerekçeli kararın kendilerine tebliğinden itibaren taraflar, kararın kesinleştiğini gösteren bir temyiz dosyasının sunulması kaydıyla, karara karşı iki (2) haftalık itiraz süresine sahiptir.
Boşandıktan sonra e-devlete ne zaman düşer?
Kesin boşanma kararı verildikten sonra ilgili boşanma evrakları Aile Mahkemesi Nüfus Müdürlüğüne gönderilerek nüfus bilgileri düzeltilir. Boşanma kararları ortalama bir hafta içinde nüfus kütüğüne işlenir.
Karara çıkmış dosya kaç günde sonuçlanır?
Hakkında karar verilen dosya kesin dosyadır. Reddedilen dosya hakkında gerekçeli karar yazma süresi ceza mahkemelerinde on beş gün, hukuk mahkemelerinde ise bir aydır.
Boşandıktan sonra soyadı değişikliği ne zaman değişir?
Boşanmadan sonra soyadınızı değiştirmek zorunlu mudur? Boşanmadan sonra soyadınızı değiştirmek zorunlu değildir. Boşanma kararı kesinleştikten sonra kadın kızlık soyadını tekrar alabilir veya kocasının soyadını kullanmaya devam edebilir.
E-devlet mahkeme kararı nasıl öğrenilir?
Adıma sunulan dosyaların içeriklerini nereden sorgulayabilirim? Belirttiğiniz konu ile ilgili bilgiye Adalet Bakanlığı’nın www..tr adresindeki e-Hizmetler bölümünde yer alan Dava Dosyası Sorgulama servisinden ulaşabilirsiniz.
Boşanma kararı kesinleştiğini nasıl anlarız?
Taraflara bildirim yapıldıktan sonraki iki hafta içinde, taraflar varsa itirazlarını temyiz yoluyla sunarlar. Bu temyiz aşamasını başlatır. Ancak, temyiz başvurusu yapılmazsa, boşanma kararı kesinleşir.
Gerekçeli karar çıktıktan sonra ne olur?
Gerekçeli karara karşı kanunda öngörülen süre içinde itiraz edilmezse karar kesinleşir. 2. Gerekçeli karara karşı yargısal itiraz halinde, itiraz ve temyiz incelemesi yapılır. İstinaf ve temyizi inceleyen üst mahkemeler kararı hukuka uygun bulursa karar kesinleşir.
Boşandım ama hala evli görünüyorum ne yapmalıyım?
Boşandım ama neden hala nüfus dairesinde evli olarak görünüyorum? Kararın açıklanmasından itibaren 2 hafta içinde itiraz edilmezse karar kesindir. Kararın bildirilmesi için makul bir süre içinde mahkemeye başvuruda bulunmak gerekir.
Uyaptan boşanma kararı nasıl alınır?
Sisteme giriş yaptıktan sonra karşınıza gelen ekranda “Dava Açma Prosedürü”, “Hukuk Davası Açma” ve “Dava Açma” sekmelerine tıklamanız gerekmektedir. Daha sonra karşınıza gelen ekranda boşanma davasının açılacağı ili, adliyeyi ve ardından “Aile Mahkemesi”ni seçmeniz gerekmektedir.
Boşanma davası e-devlette nerede görünür?
Adıma sunulan dosyaların içeriklerini nereden sorgulayabilirim? Belirttiğiniz konu ile ilgili bilgiye Adalet Bakanlığı’nın www..tr adresindeki e-Hizmetler bölümünde yer alan Dava Dosyası Sorgulama servisinden ulaşabilirsiniz.
Boşandıktan sonra e-devlete ne zaman düşer?
Kesin boşanma kararı verildikten sonra ilgili boşanma evrakları Aile Mahkemesi Nüfus Müdürlüğüne gönderilerek nüfus bilgileri düzeltilir. Boşanma kararları ortalama bir hafta içinde nüfus kütüğüne işlenir.
Boşanma kararı nasıl alınır?
Duruşmada mahkeme her iki eşe protokolü imzalayıp imzalamadıklarını ve boşanmak isteyip istemediklerini sorar. Her iki eş de boşanmak istiyorsa ve hakim uygun görürse protokolü onaylar ve tek bir duruşmada boşanmaya karar verir. Boşanma kararı gerekçelerle yazılır.