İçeriğe geç

Meskun Nasıl Yazılır Tdk

Meskun nasıl yazılır?

KELİMENİN CÜMLE İÇİNDE DOĞRU KULLANIMINA ÖRNEKLER Kürekleri bütün gücüyle çekti ve yerleşim olan adanın kömür iskelesine yaklaştı.

Meskûn ne demek TDK?

Mesken; Arapça kökenli bir kelime olup sözlük anlamı “ikamet edilen, ikamet edilen” anlamına gelmektedir. Mesken alanı, insanların sürekli veya geçici olarak yaşadıkları yaşam alanlarını ifade eder.

Meskun Mahal nasıl yazılır?

TDK’ya göre, yerleşim alanı: yerleşim merkezi (yerleşim yeri). Bir yerleşim alanında hızlı araç kullanmak suçtur! 12 Ekim 2019

Mesru ne demek TDK?

Meşru davranış ve söylem, yasalara ve toplumsal kurallara uygun olanlardır. “Meşru” kelimesini içeren birçok ifade hem günlük hayatta hem de hukukta yaygın olarak kullanılır. Örneğin, gayrimeşru, yasaya uymamak ve kayıtlı olmamak anlamına gelir.

Meskun bölge ne demek?

Yerleşik, yerleşim yeri olarak hazırlanmış ve insanların yaşadığı alanları tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Başka bir deyişle, bir yerin meskun olması, ikamet hakkına sahip olduğu ve yerleşim için yüksek bir talebin olduğu anlamına gelir.

Köy kelimesi nasıl yazılır?

Yer adları (kıta, bölge, il, ilçe, köy, ilçe) büyük harfle başlar. Yer adlarında, verilen addan sonra gelen ve deniz, nehir, göl, dağ, boğaz gibi bir türü belirten orta adlar büyük harfle başlar. Mahalle, meydan, bulvar, cadde ve sokak adlarındaki mahalle, meydan, bulvar, cadde ve sokak kelimeleri büyük harfle başlar.

Meskur ne demek?

(ﻣﺸﻜﻮﺭ) sıfat (ar. şükür, “şükretmek, övmek” fiilinden, meşkûr) Teşekkür ve minnettarlığa layık olan, şükran, övgü, hayranlık duyulan kişi: Ne yaparsan yap, mübarek olsun / Ruhun malı uçtan uca bereketli olsun (Ahmedi).

Müesses nedir TDK?

Arapçada “مُؤَسَّسَة” (mu’essesa) kelimesi kurum veya kuruluş anlamına gelmektedir.

Mukimi nedir?

Kökeni: “Mukim” kelimesi Arapça kökenli bir terimdir. Arapça kökeni “k-w-m” (قوم) kökünden gelir. Anlamı: “Mukim”, “bir yerde ikamet eden veya kalıcı olarak bulunan” anlamına gelen bir terimdir. Bu kelime, belirli bir bölgede yaşayan veya düzenli olarak bir yerde kalan bir kişiyi ifade eder.

Meskun konut alanı ne demek?

📌 Mesken alanı, yerleşim alanı anlamına gelir. Mesken alanları, arazi kullanım planıyla tanımlanmış ve iskân edilen alanlardır. Mümkünse, daha üst ölçekteki planlama kararlarına uygun olarak yapılır.

Mahal isimleri nasıl yazılır?

Tasarlanan binanın tüm odaları numaralandırılmıştır. Bu mahalleyle ilgili her türlü çizilmiş ve yazılı belge ve bilgide arsa numaraları kullanılmıştır. Arsa numaraları elips şeklinde yazılmıştır.

Mezra anlamı ne?

Mezraa kelimesi, ekili alan, tarım yapılan yer anlamına gelen Arapça zer, ziraat kökünden gelir.

Meyus TDK ne demek?

“Meyus”, Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğüne göre kullanılan bir sıfattır. Bu kelime Arapça kökenlidir ve “umutsuz, umutsuz, moralsiz” anlamına gelir.

Mehdi TDK ne demek?

Doğru yolda olan, hidayete eren.

Emeti ne demek TDK?

[1] (argüman) Babanın kız kardeşi, teyzesi.

Mechul nasıl yazılır?

Bilinmeyen kelimesi, kendileri bilinmeyen gerçekleri ifade etmek için bir terim olarak da kullanılabilir. Bu kelime sıklıkla meçul olarak yanlış yazılır. Doğru kullanım “unknown” biçiminde olmalıdır.

Ait mi aid mi?

AİT KELİMESİNİN ANLAMI: Türkçe bir kelime olmadığı için halk dilinde sıklıkla yanlış telaffuz edilen ve yazılan ait kelimesi, “ilgili”, “ilgilenen”, “bağlantılı”, “ilgili” anlamlarında kullanılmaktadır. Yazılı dilde ayıt veya yardımcı olarak kullanılan ani kelimesinin bu şekilde kullanımı doğru değildir.

İdrak nasıl yazılır TDK?

Yazım kılavuzunda bu kelimenin biçimi idrak, -ki’dir.

Melun gün ne demek?

Melun kelimesinin sözlük anlamı lanetlidir. Bu kelime halk arasında kirli, iğrenç ve pis anlamında da kullanılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

haironplus.com.tr