İçeriğe geç

Kütahya Aslanapa Ne Zaman Ilçe Oldu

Aslanapa ne zaman ilçe oldu?

1967 yılında belediye, 1987 yılında ise ilçe olan Aslanapa, Osmanlı döneminde tarihi kaynaklarda “Gireği” adıyla belediye olarak geçmektedir.

Kütahya Şaphane ne zaman ilçe oldu?

Cumhuriyet döneminde Bucak olarak değerlendirdiğimiz Şaphane, 19 Haziran 1987 tarihinde çıkarılan 3392 sayılı Kanunla ilçe statüsüne kavuşmuş ve ilk kaymakam 26 Nisan’da atanmıştır.

Kütahya Hisarcık ne zaman ilçe oldu?

Cumhuriyet döneminde Hisarcık, Kütahya ilinin Emet ilçesine bağlı kalmıştır. 1958 yılında bölgeye gelen Alman heyetinin incelemeleri sonucu keşfedilen bor madeninin açılmasıyla yerleşim hızla gelişmiştir. 1967 yılında kasaba olan yerleşim, 1987 yılında 3392 sayılı kanunla ilçe olmuştur.

Aslanapa anlamı nedir?

“Ağabey” anlamına gelen Apa’nın, Arslan ile birlikte özel bir ismi belirtmek için kullanıldığı açıktır. Bütün bunlar, Aslanapa’nın ovada kurulduğu ve daha sonra Aslan ovası yerine Aslanapa olarak adlandırıldığı yönündeki halk arasındaki söylentilerin, bir sıfattan başka bir şey olmadığını göstermektedir.

Kütahya’nın en büyük ilçesi neresidir?

Kütahya Merkez, Kütahya’nın en kalabalık ilçesi olup 272. sırada yer almaktadır.

Aslan ilçe adı var mı?

Kütahya’ya 40 km uzaklıkta bulunan Aslanapa ilçesi, Kütahya’nın 12 ilçesinden biridir. İlçe, Kütahya’nın güneybatısında, şehir merkezine 40 km uzaklıkta yer almakta olup 659 km2’lik bir alana sahiptir.

Kütahya’nın eski adı nedir?

Antik kaynaklara, sikkelere ve yazıtlara göre Kütahya antik çağlarda “Kotiaeion” olarak adlandırılıyordu. Ünlü antik coğrafyacı Strabo bu ismin “Kotys Şehri” anlamına geldiğini belirtir. Kotys, Trakya’da yaşayan Odryslilerden gelmiş olup MS 38’de Romalılar tarafından keşfedilmiştir. M.Ö. 38’de Anadolu’ya gönderdiği bir komutanın adıdır.

Kütahya il olmadan önce nereye bağlıydı?

Kütahya 1867’de Hüdavendigar Vilayetinin sancak merkezi iken, II. Meşrutiyet’ten sonra bağımsız sancak oldu. Emet de Kütahya Sancağına bağlı bir şehirdi. 1922’de ilçe statüsüne kavuştu.

Kütahya hangi ilden ayrıldı?

15 Temmuz 1953 tarihine kadar Kütahya’ya bağlı bir ilçe olan Uşak, Sivaslı, Ulubey, Banaz ve Karahallı bucaklarının ilçe haline getirildiği kararnameyle il oldu.

Kütahya’nın en büyük köyü neresi?

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı 2021 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre; Kütahya’da nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu yerler 925 kişi ile Sırören, 888 kişi ile Kızılcaören, 732 kişi ile Demirciören, 513 kişi ile Büyüksaka ve 388 kişi ile Yenice olarak belirlendi.

Kütahya hangi Türk boyundan?

Germiyanoğulları’na tabi olan başlıca yerleşim yerleri şunlardır: Kütahya, Uşak, Gediz, Kula, Eşme, Alaşehir, Tavşanlı, Simav, Emet, Sarayköy, Banaz, Çivril, Denizli, Honaz, Dinar, Sarıgöl, Buldan, Afyonkarahisar.

Simav nerenin ilçesidir?

Simav, Kütahya’nın bir ilçesidir. Şehir merkezinin 143 km güneybatısında yer almaktadır.

Aslanapa neyi meşhur?

Ayrıca tavuk, kaz ve hindi eti de çok meşhurdur. Genellikle civciv olarak besledikleri tavuk, kaz ve hindi yetiştirirler.

Aslanapa nereye bağlıdır?

Bu bakımdan Aslanapa, Anadolu’da antik çağlardan günümüze kadar kalıntıları barındıran ender bölgelerden biridir. Aslanapa ilçesi Kütahya’ya 40 km uzaklıkta olup Kütahya’nın 12 ilçesinden biridir.

Aslan pençesi anlamı nedir?

Birlik. I. Gülgiller familyasından yara iyileştirici, sıkılaştırıcı ve güçlendirici özelliğe sahip yabani bitki.

Aslanapa neyi meşhur?

Ayrıca tavuk, kaz ve hindi eti de çok meşhurdur. Genellikle civciv olarak besledikleri tavuk, kaz ve hindi yetiştirirler.

Simav nerenin ilçesidir?

Simav, Kütahya’nın bir ilçesidir. Şehir merkezinin 143 km güneybatısında yer almaktadır.

Gediz nerenin ilçesidir?

Gediz, Kütahya iline 98 km uzaklıktadır. Güneydoğuda Orta Anadolu ile Batı Anadolu arasında Orta-Batı Anadolu geçiş bölgesinde yer almaktadır. İlçenin yüzölçümü 1733 km2 olup, rakımı 736 metredir. Gediz, ortalama rakımı 1100-1200 metre olan engebeli bir plato üzerinde kurulmuştur.

Emet nerenin ilçesidir?

Emet, Kütahya ilinin bir ilçesidir. Şifalı kaplıcaları ile termal turizme önemli katkı sağlamaktadır. Bakanlar Kurulu’nun 17 Ekim 1993 tarihli kararıyla “termal turizm bölgesi” ilan edilmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

haironplus.com.tr