Riyakar hakaret midir?
Aynı şekilde “ahlaksız”, “etik dışı”, “ikiyüzlü” gibi sıfatların kullanılması kaba veya nezaketsiz olarak değerlendirilmez ve hakaret olarak kabul edilmez.
Sahtekar demek hakaret mi?
“Hırsız”, “rüşvetçi”, “kötü”, “dolandırıcı” gibi kelimeler de hakaret suçunu oluşturur. “Eşek”, “köpek”, “öküz”, “tazı” vb. Hayvanlara isimleriyle seslenmek de bir hakarettir. Kişiye atfedilen belirli olgu, kişinin mevcut fiziksel veya psikolojik bir özelliğini vurgulasa bile, bu bir hakarettir.
Kaşar kelimesi hakaret sayılır mı?
Saldırgan bir sıfat olarak, kashar kelimesi ahlaksız anlamına gelir. Birine koşer demek, onuruna zarar verebilecek ve toplumda kötü bir vicdan yaratabilecek son derece kaba bir kullanımdır. Bu nedenle, kashar bir hakaret suçu teşkil eder.
Gerizekalı hakaret mi?
Birine “aptal” demek hakaret midir? Aptal kelimesi Türkiye’de sıklıkla aşağılayıcı bir kelime olarak kullanılır. “Aptal” kelimesi bir kişinin onur ve haysiyetine zarar verebilecek bir kelimedir. Bu nedenle, “aptal” kelimesi diğer tarafın onuruna zarar veriyorsa hakaret suçu oluşturur.
Riyakar demek ne anlama gelir?
Türkçeye Arapça ikiyüzlülük (göründüğü gibi olmamak, ikiyüzlülük) kavramından geçmiştir. İkiyüzlü olan bir kişiye münafık veya münafık denir. İkiyüzlü bir kişi dini bilgiye sahipse münafık, değilse fanatik olarak adlandırılır. İkiyüzlülüğün zıttı olan İslami dini kavram samimiyettir.
Riyakar biri ne demek?
İçi ve dışı aynı olmayan iki yüzlü insanlara münafık veya münafık denir. Münafıklığın psikolojik açıklamalarına göre birey, gerçek kişiliğinden çok toplumun beklentilerine ve değer yargılarına uygun bir maskeyle topluma çıkar.
Dangalak kelimesi hakaret mi?
“Dalkavuk” kelimesi bir hakaret değildir.
Lavuk kelimesi hakaret midir?
Katılımcıya yönelik, “Seni buraya gömerim piç, sen benim kim olduğumu biliyor musun” gibi ifadeler, “kaltak” sözcüğü nedeniyle hakaret teşkil etmemektedir.
Salak mısın hakaret mi?
Her ne kadar bir sınırlama olarak değerlendirilmese de, bir kişiye “zengin”, “aptal”, “akılsız”, “sakat” gibi ifadeleri kullanarak açıkça konuşmak hakaret suçunu oluşturabilir.
Aq hakaret mi?
– “Aptal mısın?”, “Aptal mısın?”, “Onun köpeği misin?” gibi soru işaretli ifadeler de hakaret suçunu oluşturur. Burada da failin amacı mağdurun onur ve haysiyetini ihlal etmektir. – “Aq”, “amk”, “mk” gibi sosyal medya kısaltmaları da hakaret suçunu oluşturur.
Lan hakaret mi?
“Lanet olsun Keltoş, lanet olsun Keltoş” ifadeleri kaba bir hitap şekli olup, muhatapların şeref, haysiyet ve saygınlığına aykırı olmadığı için hakaret suçunu oluşturmaz. Yargıtay 18. Ceza Dairesi T., 2019/8409 E. ve 2020/246 K.
Çirkef hakaret mi?
“Aileniz çirkin durumunuzu biliyor mu?” gibi sözler hakaret değildir. Özet: “Aileniz çirkin durumunuzu biliyor mu?” gibi sözler birine hitap etmenin kaba ve nezaketsiz bir yoludur ve hakaret oluşturmaz.
Öküz kelimesi hakaret mi?
Hakaret sayılan kelimeler ve ifadeler: “eşek”, “köpek”, “öküz”, “köpek” vb. Hayvanlara isimleriyle seslenmek de bir hakarettir. Amk vb. Sosyal medyada yazılan ve kısaltma içeren yazılar hakarettir.
Hırsızsın demek hakaret mi?
Örneğin; daha önce hırsızlık yapan bir kişinin hırsızlık suçunu işlediği anlaşılmış ve cezalandırılmışsa; o kişiye “Sen hırsızsın” demek hakaret teşkil eder.
Küfür etmenin cezası kaç TL?
Hakaret suçunun cezası: Hakaret suçunun cezası günlük 20 TL’den az, 100 TL’den çok olmamak üzere, 5 günden az, 730 günden çok olmamak üzere verilir. Bu durumda, hakimin takdirine bağlı olarak 100 TL’den 73.000 TL’ye kadar değişen bir para cezası verilebilir.
Hangi küfürler hakarettir?
Bu maddeye göre, “biri hakkında alenen aşağılayıcı bir söz söylemek” veya “bir kimseyi bir fiil veya davranışla aşağılamak” hakaret suçunu oluşturmaktadır. Hakaret suçu, bir kimsenin şeref, haysiyet veya itibarına yönelik sözlü veya yazılı bir saldırıdır.
Çeneni kapat hakaret mi?
“Sus, senin akıl sağlığın bozuk, hastasın, hastaneye git, dengesizsin, şu kadına bak” demek hakaret suçunu oluşturmaz.
Yalaka hakaret mi?
Bir kişiye çevrimiçi bir yayında “dalkavuk” demek hakarettir. Yargıtay 18. Ceza Dairesi T., 2018/3001 E. ve 2020/928 K. #Hakaret #HakaretSuç #Hakaret #Dalkavukluk #Hüküm #Hüküm #Yargı #Adli #Ceza #CezaHukuku.
Dangalak hakaret sayılır mı?
“Dalkavuk” kelimesi bir hakaret değildir.
Kaynak: iyaorganizasyon.com.tr