İçeriğe geç

Devlet Memuru Çalışırken Okuyabilir Mi

Okuyan memura izin verilir mi?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 108 inci maddesinin (D) fıkrası. Öğrenim süresince aylıksız izin verilebilir.

Memur başka bir işte çalışırsa ne olur?

Yan iş olarak çalışan bir memur, kuralları ihlal ettiği için disiplin cezasına çarptırılabilir. Bu ceza, memurun çalıştığı kurumun disiplin kuralları tarafından belirlenir. Ceza genellikle uyarı, kınama, terfinin askıya alınması gibi hafif cezalardan ağır disiplin cezalarına kadar değişebilir.

Devlet memuru mesai saatleri dışında çalışabilir mi?

Memurların faaliyeti, bu madde uyarınca belirlenen çalışma saatleri ve süresi ile işyerinden bağımsız olarak, yaptıkları faaliyetin niteliğine bağlı olarak mümkündür. Bu konudaki usul ve esaslar Devlet Personel Başkanlığının teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca belirlenir.

Devlet memuru neden ek iş yapamaz?

“Memurlar, Türk Ticaret Kanununa göre (tacir) veya (sanatkar) sayılmalarını gerektiren faaliyetlerde bulunamazlar, ticari ve sınai kuruluşlara katılamazlar, ticari vekil veya satış mümessilliği yapamazlar, kollektif şirketlerde ortak veya limited şirketlerde komandit şirket ortağı olamazlar.

Devlet memuru çalışırken üniversite okuyabilir mi?

657 sayılı kanun, bir kamu görevlisine sadece üniversitede eğitim gördüğü için izin verilmesini öngörmemektedir. Bu nedenle, aday öğrenciler genellikle 24 saat esasına göre çalışan (güvenlik görevlileri, sağlık personeli vb.), gece çalışan ve gündüz okula giden kamu görevlisi pozisyonlarını tercih etmektedir.

Bir memur üniversite okuduğu ile tayin isteyebilir mi?

Devlet memurunun bulunduğu eyaletin başka bir ilçesinde veya şu anki eyaletinden başka bir eyalette eğitim görüyor olması durumunda, eğitime dayalı atama başvurusunda bulunabilir. Ayrıca her kurumun bu atama hakkını vermediğini de belirtmek gerekir. Bazı bakanlıkların yönetmeliklerinde eğitime dayalı atamalar hakkında bilgi yoktur.

Memur 2 iş yapabilir mi?

1. İkinci hizmet yasağı Memurlar ancak bir kadroya tabi olabilirler. Memurlara ikinci görev verilemez; para ödenemez veya herhangi bir ad altında hizmet verilemez. (Md. 87) İstisnai durumlarda ikinci görev verilebilecek memurlar ve görevleri, Md. 88 yılında da sayılmıştır.

Memurlar özel sektörde de çalışabilir mi?

Görevliler, mesleki faaliyette bulunmak veya serbest meslek faaliyetinde bulunmak üzere büro, ofis, muayenehane ve benzeri yer açamazlar; gerçek kişilere, özel hukuk tüzel kişilerine, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ve vakıf üniversitelerine ait işyerlerinde çalışamazlar.

Memur 5 gün 5 gün izin alabilir mi?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 104. maddesinin (C) fıkrası 1- Devlet memurlarına, babalık, evlenme ve ölüm hariç olmak üzere, zorunlu sebeplerle, mazeretlerine bağlı olarak, 10 gün izin verilebilir. Öğretmenler hariç, ihtiyaç halinde ek 10 gün izin verilebilir.

Memur 1 gün işe gelmezse ne olur?

Bir gün işe gitmemenin cezası nedir? Bir memur 1 veya 2 gün işe gelmezse, brüt maaşının %12,5 ila %3,33’ü arasında bir kesintiye denk gelen bir emeklilik cezası ile cezalandırılır.

Hastaneye giden memur o gün izinli sayılır mı?

Memurun, sağlık kurum ve kuruluşlarına başvurması ve hastalığı bakımından muayene edilmesi veya muayene sonrası muayene ve tahlillerin yapılması süresince izinli sayılması, bu iznin muayene süresi, muayene ve tahlil süresi ile sınırlı olması gerekir.

Memurum ek iş ne yapabilirim?

657 sayılı Kanun’un 28. maddesine göre memurlar serbest meslek dahil ek iş yapamazlar. Ancak memurlar telif hakkı koruması altında yarattıkları fikri ürünlerden iş ortağı olabilir ve gelir elde edebilirler. Müzisyen olabilir.

Memurlara yasak olan şeyler nelerdir?

Görevlilerin toplu eylem ve diğer faaliyetlerde bulunmalarının yasaklanması. Kontrol ettikleri şirketten menfaat almalarının yasaklanması.

Memur amirine selam vermek zorunda mı?

Bir kamu görevlisinin görevi başındaki amirine karşı sözlü saygısızlığı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 125. maddesi uyarınca maaşından kesinti yapılması şeklinde disiplin cezasını gerektirir.

Memura başka iş yaptırılabilir mi?

Kamu hizmetinin ifası sırasında bir memurun geçici olarak başka bir yere gönderilmesi normal bir işlem olmayıp, kamu yararı ve hizmetin gerekleri nedeniyle ihtiyaç duyulması halinde istisnai durumlarda başvurulabilecek bir imkândır.

Okurken atanırsam ne olur?

Okurken atanırsam ne olur? KPSS veya lise KPSS ile üniversite öğrencisi olarak atandıklarında öğrencilerin durumu şu şekildedir: Üniversite eğitimlerine devam etmelerine izin verilir. Devlet memuru olarak görevlerini yerine getirmeleri beklenir.

Öğrenci iken memur olunur mu?

Ön lisans programlarında birinci sınıfı, lisans programlarında ikinci veya üçüncü sınıfı tamamlamış öğrenciler, Üniversite tarafından uygun görülen sürelerde kamu hizmetlerinde staj yapabilirler.

Memurlar hangi durumlarda izin alabilir?

Madde 102-113’e göre: Devlet memurlarına yıllık izin, mazeret izni, hastalık izni, doğum izni, aile izni, ölüm izni, askerlik izni, evlilik izni, çocukluk hastalığı izni, öğrenim izni ve idari izin gibi çeşitli izinler verilir. Tatil, idari izin ve izin izinleri verilebilir.

Memur eğitim verebilir mi?

“Ücretli olarak okutulacak ders saati sayısı, ders vereceklerin nitelikleri ve diğer hususlar ilgili bakanlığın teklifi ve Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenir.” hükmüyle, öğretim elemanı bulunmayan her düzeydeki eğitim kurumlarında kamu görevlilerine ders verme görevi verilebilecek.

Kaynak: efl.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

haironplus.com.tr