İçeriğe geç

Müfettişler Ne Iş Yapar

Müfettiş ne kadar maaş alır?

Müfettişlerin maaşları ve deneyimleri çalıştıkları kurum ve sektöre göre değişiklik gösterebilir. Türkiye’de bir müfettişin ortalama aylık maaşı 44.000 TL ile yeni başlayanlar için 110 TL arasındadır.

Müfettişin yetkileri nelerdir?

Bakanlık ve Bakanlık kuruluşlarının her türlü faaliyet, iş ve işlemleri hakkında inceleme ve soruşturma yapmak. Bakan tarafından belirlenen konularda araştırma ve soruşturma yapmak. Bakan tarafından verilen diğer görevleri yapmak.

Kaç yaşında müfettiş olunur?

d) Giriş sınavının yapıldığı yılın 1 Ocak tarihinde otuz beş yaşını doldurmamış olmaları gerekir. e) Sınav sonunda resmi kurumlardan alınan bilgiler ile tutum ve davranışları bakımından müfettiş yardımcısı kadrosuna atanmasına engel bir durum bulunmaması.

Hangi alanlarda müfettiş olunur?

Müfettiş olmak için öncelikle temel eğitime sahip olmanız gerekir. Müfettişler genel olarak; işletme yönetimi, finans, muhasebe, hukuk, kamu yönetimi, ekonomi, işletme yönetimi ve benzeri alanlarda eğitim almış kişilerden seçilir. Müfettiş olmak isteyenlerin belirli yeterliliklere sahip olması gerekir.

Müfettiş kaç yıl okur?

Bir iş müfettişi kaç yıl eğitim alır? İş müfettişi olmak için dört yıllık bir üniversite eğitimi zorunludur. Üniversiteden mezun olduktan sonra, iş müfettişi yardımcısı sınavına ve iş müfettişi yeterlilik sınavına girmek ve yeterli puanı almak gerekir. Ayrıca, üç yıl boyunca iş müfettişi yardımcısı olarak çalışmak gerekir.

Kaç çeşit müfettiş vardır?

f) Müfettiş: Yönetim ve teftiş başkanını, başmüfettişi ve müfettişleri, g) Müfettiş yardımcısı: Bağımsız olarak teftiş ve soruşturma yapmaya yetkili kılınan müfettiş yardımcılarını, g) Refakatçi müfettiş: Yönetim ve teftiş başkanına yardımcı olacak müfettişleri, ifade eder.

Müfettiş gelince neye bakar?

Müfettiş, bağlı olduğu kurumun işleyişini inceler ve denetler. Gerekli görürse çalışanlar veya yöneticiler hakkında soruşturma açabilir. Tüm soruşturmalarını bir raporda özetler. Bu raporu kurumun en üst yöneticisine sunmaktan sorumludur.

Müfettişin bir üstü nedir?

Başmüfettiş, Müfettiş Teftiş Kurulu başkanlığında görevlerini yürütür. Çalıştığı kurumda teftiş ve soruşturmalardan sorumlu en üst düzey yetkili olarak tanımlanabilir.

Müfettiş kime bağlıdır?

MADDE 4 – (1) Kurul; Başkan, Başkan Yardımcısı, Müfettişler ve Müfettiş Yardımcılarından oluşur. (2) Kurul, doğrudan Bakana bağlıdır. (3) Müfettişler, görevlerini Bakan adına yaparlar. (4) Müfettişlere; Bakan ve Başkan dışında hiçbir kurum veya makam emir veya talimat veremez.

Müfettiş görevden alabilir mi?

(1) Müfettişler, Devlet Memurları Kanununa tabi personelden, Devlet memurluğunda teftiş, denetim, ön inceleme ve soruşturmalar sırasında gerekli görülenlerden, hizmette kalmaları uygun görülmeyenleri geçici olarak görevden uzaklaştırabilirler.

Müfettişler atanır mı?

Yeterlilik sınavını geçenler, ilgi alanlarına bağlı olarak sınav görevlisi veya finansal hizmetler uzmanı olarak atanacak. Atama için ön koşul, seçme ve yeterlilik sınavını geçmektir. Diğer pozisyonlardan müfettiş pozisyonlarına atamaların aktarılması uygulamasına son verilmiştir.

Müfettişlik nasıl bir meslektir?

Müfettiş, kamu kurum ve kuruluşları ile bazı özel kuruluşlardaki çalışanları denetleme ve sorgulama yetkisine sahip bir profesyoneldir. Bunlar, teftişleri yürütmek ve rapor hazırlamakla görevli özel eğitimli kişilerdir. Kamu kurumlarındaki teftiş komiteleri altında çalışırlar.

Müfettiş ifade alabilir mi?

(2) Müfettişler, gerekli gördükleri takdirde kişilerden yazılı ifade de isteyebilirler. (3) Yazılı ifade istendiğinde, ilgili personele iddia olunan suç yazılı olarak bildirilir ve ifadelerini sunmaları için en az yedi gün olmak üzere makul bir süre verilir.

Müfettişlik için hangi sınavlara girilir?

SINAV İŞLEMLERİ Yazılı sınava girmek isteyen adayların, ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda KPSSP40, KPSSP54 ve KPSSP57 puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzeri puan almış olması gerekmektedir.

Müfettiş olmak için kaç puan gerekir?

Müfettiş yardımcılığı giriş sınavında başarılı sayılabilmek için yazılı ve sözlü sınavlardan 100 (yüz) üzerinden en az 70 (yetmiş) puan alınması gerekir.

Müfettiş maaşı 2024 ne kadar olacak?

Müfettiş maaş geçmişi. Verilere göre 2024 yılı itibariyle müfettiş ortalama aylık 65.800 TL maaş alacak. Müfettiş 2024 yılında en düşük maaş 50.400 TL alırken en yüksek maaş 96.900 TL olacak. Önceki yıllara bakarsak Temmuz 2023’te ortalama müfettiş 51 yaşında olacak.

2024 savcı maaşı ne kadar?

Savcı Maaşı 2024 Artışlı Maaş: 60.000 TL – 90.000 TL 1. Sınıf Savcı Maaşı: 78.500 TL ile 95.000 TL arasında değişmektedir.

Ziraat Bankası müfettişi ne kadar maaş alır?

Verilere göre, banka müfettişi 2024 yılı itibarıyla aylık ortalama 57 bin 800 TL maaş alacak. Banka müfettişi maaşının 2024 yılında en düşük 52 bin 100 TL, en yüksek ise 78 TL olması bekleniyor.

Denetçi maaşları ne kadar?

Deneyime göre denetçi maaşları 2024Deneyim süresiAsgari maaşOrtalama maaş0 – 1 yıl23.000₺31.200₺2 – 4 yıl26.000₺37.500₺5 – 9 yıl29.400₺42.600₺10 yıl +31.100₺44.

Kaynak: basdurakkemeralti.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

haironplus.com.tr